Nominerad 2013 – www.runningonsunshine.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Projekt är webbplatsen www.runningonsunshine.se som är skapad av fyra elever från Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg.

Vilka är ni?

- Vi är fyra ungdomar som går det tredje året på Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg. Alla i gruppen tycker att det är mycket viktigt att förstå och därefter kunna delta i den pågående energi- och klimatdebatten. Vi upplevde alla att vissa energibegrepp var svåra att förstå och märkte att många andra tyckte likadant. Med detta problem och vårt gemensamma intresse valde vi att ägna vårt projektarbete åt att försöka upplysa om detta.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

- Att skapa vår egen webbplats har varit utmanande och mycket lärorikt. Valet att lägga arbetet på webben öppnade upp möjligheter för oss som annars inte varit ett alternativ; den interaktiva layouten, användandet av live-data samt åtkomsten av en stor målgrupp är alla möjliggjorda genom användandet av Internet.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

- Gruppen har fått en större förståelse för ett flertal saker inom webbskapande: licensering och tillskrivning är några exempel på detta. Dessutom har vi fått mer erfarenhet vad gäller bland annat målgruppsanpassning. Detta arbete har även gjort att vi fått arbeta mycket i grupp vilket också är lärorikt, och icke att förglömma är allt vi lärt oss om energibegrepp och statistisk framställning.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

- Vi är väldigt imponerade med arbete som Josefine och Julia har gjort (www.nolldecibel.se). Det tydligt att det har lagts ner mycket tid för detta projekt, med enormt fiffig layout och utlagd information. Men samtidigt har även Simon och Oscar (www.simonoscar.se) skapat en hemsida med bra innehåll.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

- Vi vill undvika att spekulera angående våra chanser att vinna - vi är nöjda med att vi kommit så här långt!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.