av Kristina Skafvenstedt

Nominerad 2013 – www.sångsvanarna.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Grundskola 1-5 är webbplatsen www.sångsvanarna.se och är skapad av Kristina Skafvenstedt och Klass 1A från Svandammskolan i Nynäshamn.

Vilka är ni?

- Vi är klass 1A på Svandammsskolan. När vi började blogga i höstas var vi 23 elever men nu är vi 24 eftersom en elev som gått tidigare i klassen är tillbaka. Hon, Erika, har bott i Australien i drygt ett år. Vi har arbetat med att skriva oss till läsning med hjälp av Ipads och vi sjunger mycket. Vi inleder varje arbetsområde med en sång.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

- Det har varit jättekul att blogga framförallt för att vi fått så mycket positiva kommentarer från föräldrar, syskon och släktingar till eleverna. De tycker det är så kul att följa skolarbetet och nu behöver de inte fråga vad eleverna gjort under skoldagen. Nu kan de i stället säga: Var kan du om koltrasten som ni pratat om i dag? Det har också varit kul att kunna titta tillbaks på allt vi hunnit med att göra under ettan och att kunna se vilka framsteg eleverna gjort.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

- Eleverna har lärt sig filma och fota med Ipaden, skriva blogginlägg, vara noggranna eftersom de har vetat att vi publicerar arbeten. Vi har lärt oss att man inte får använda andras bilder hur som helst.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

- Itbarnen.se!

Vad tror ni om era chanser att vinna?

- Alla bloggar är så bra och har olika inriktning så det är väldigt svårt att sia om hur det kommer att gå. Vi känner oss redan som vinnare eftersom vi kommit så här långt!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.