av Jenny Ekström och Åsa Rindstål

Nominerad 2013 – www.skolspelet.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Grundskola 6-9 är webbplatsen www.skolspelet.se som är skapad av 46 elever som går i 6A och 6B på Sätunaskolan i Sigtuna kommun.

Vilka är ni?

- Vi är 6A & 6B som går på Sätunaskolan i Märsta. Vi är 46 kreativa elever som gillar att läsa och som tillsammans har skapat Skolspelet.se.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

- Det har varit roligt, och det har peppat en att vilja läsa mer. Det har varit kul att arbeta med det här. Det har varit trevligt. Det har varit stort engagemang i samband med nutidskryssen. Det har varit intressant för att vi inte skapat något liknande tidigare. Det har även varit mycket jobb.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

- Vi har lärt oss mer om vad som händer i världen genom nutidsfrågorna. Vi har lärt oss hur man presenterar böcker och hur man sammanfattar böcker.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

- Ourcity.se verkar vara väldigt engagerade och arbetar mest med att få det så bra som möjligt.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

- Vi har en bra chans att vinna eftersom vår sida innehåller en massa bokrecensioner. Vi har många kreativa elever som vill jobba med böcker. Vi är många elever som gör sidan och då lägger vi upp olika förslag, vi får uttrycka våra åsikter. Vår sida är bra, de flesta tycker om att läsa. Man har nytta av sidan för att om man behöver boktips kan man gå in på vår sida.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Bloggat om artikeln

  • Om mig och min tjänst – del 4 » Nordh med h på slutet
    9 maj 2013, kl 00.20

    [...] så kom det fler och fler meningar. Elevernas berättelse om Skolspelet finns nu publicerad på Webbstjärnans hemsida. På tisdag är det så dags för final. Kanske får de fem eleverna och de två lärarna med sig [...]