av Visma Spcs

Nominerad 2013 – www.staythere.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Entreprenörskap är webbplatsen www.staythere.se som är skapad av sex elever från Sjödalsgymnasiet i Huddinge.

Vilka är ni?

- Vi är sex stycken elever, fyra killar och 2 tjejer, som för närvarande går linjen samhälle ekonomi på Sjödalsgymnasiet i Huddinge. Tillsammans driver vi ett UF-företag som heter Stay There UF som vi arbetat med under, i stort sätt, hela tredje året i gymnasiet. Det vi gör är att sälja en liten sladdhållare som ska se till att sladdarna alltid stannar där de ska.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

- Att skapa webbplatsen till företaget har varit otroligt roligt och inspirerande. Att göra sidan har tagit väldigt lång tid och många timmar har gått åt att sitta vid datorskärmen och knappa in koder. Men det har aldrig varit tråkigt, inte en ända sekund. När man väl har kommit på något man ska lägga till eller ändra på sidan så fungerar det aldrig första gången, eller andra för den delen. Och det är just det som är det roliga. Att söka efter det som är fel och hitta nya sätt att lösa problem och andra motgångar. Det är genom just detta vi har lärt oss det vi kan idag, att testa sig fram tills det fungerar.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

- Vi har lärt oss väldigt mycket under tiden vi har jobbat med sidan och förutom det praktiska arbetet kring webbsidan har vi även lärt oss hur viktigt det faktiskt är att finnas på webben, speciellt för ett företag som oss själva. Vi ser Internet som den viktigaste marknadsföringskällan och det är genom vår webbsida vårt företag fått den uppmärksamhet den har idag.

Vi har även lärt oss mycket om själva kodningen av sidan. Html och CSS något vi lärt oss under tiden vi arbetat med UF men användandet av Javascrip biblioteket Jquery är något vi fått lära oss på egen hand. Jquery har varit ett väldigt viktigt verktyg för oss vid skapandet av det visuella på sidan och det är även det som hjälpt oss skapa den unika charm vår webbsida har.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

- Just nu ser vi iSladd UF som vår största konkurrent eftersom att deras visuellt slående och innovativa webbsida är väldigt professionellt utformad, i både design och form. I stora drag faller de även in i vår affärsidé då vi båda erbjuder en lösning på ett vardagligt problem som har med sladdar att göra.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

- Det är svårt att säga. Det finns många otroligt fina sajter och alla är lika värda att vinna. Man märker att alla lag som är nominerade har jobbat hårt för att för att skapa sina webbsidor. Men eftersom att vi vann 1:a pris i bästa webb på UF-mässan, Våga Vara Egen, ser vi vår chans att vinna som hyfsat stor. Men som sagt har alla jobbat otroligt hårt och har lika stor chans att vinna.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.