Nominerad 2013 – www.studieproffs.se

En av de tävlande i tävlingsklassen Grundskola 6-9 är webbplatsen www.studieproffs.se som är full av studieteknikstips från eleverna i 8B på Linneaskolan i Umeå.

Vilka är ni?

- Vi är klass 8B på Linneaskolan, (Röbäck) Umeå. Vår webbplats heter studieproffs.se och var från början enbart en sida om studieteknik. Nu har den utvecklats och fungerar dessutom som ett ”Digitalt klassrum”.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

- Det har varit otroligt kul och lärorikt! Vi har haft webbplatsen sedan hösten 2011 och utvecklat sajten allt eftersom. Det är en plattform där vi kan samla länkar, inspiration, information, instruktioner, elevproduktioner (till exempel filmer och podcastsändningar/Skolradio) och våra foton. Det är även en plats där föräldrar får chansen att ta del av vårt skolarbete! Varje månad publiceras ett föräldrabrev med aktuell information.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

- Vi har lärt oss om mycket om webbpublicering, om att skriva för flera mottagare samt en del om upphovsrätt och Creative Commons. Vi har lärt oss att ”våga” dela med oss av egna presentationer och vi har lärt oss att arbeta på nya sätt med olika digitala verktyg. Vi har lärt oss att ”kunskapa” tillsammans och att det blir roligare när skolarbetet är ”på riktigt”!

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

- Vet inte riktigt, alla bidragen är ju bra på sitt sätt! Vi har mest tittat på bidragen i vår tävlingsklass. Man kan lära sig otroligt mycket av andras projekt!

Vad tror ni om era chanser att vinna?

- Vi hoppas så klart att vi vinner! Vi bjuder på oss själva, delar med oss av kunskaper, tankar, åsikter och känslor! Vi har kämpat med denna sida (som även blev hackad genom defacemant under jullovet) och vi tycker att det skulle vara en sporre att tävla även nästa år, under åk 9. Kanske genom att prova Webbstjärnanprojekt i mindre elevgrupper som länkas till klassbloggen! Vi vill även lära oss ännu mer om olika möjligheter att skapa innehåll på webben!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.