Foto av Karin Jern Karlsson 

Nominerad 2016: Julen i litteraturen en blogg som funnit julen i litteraturen

I dag är det julenilitteraturen som bloggar om sitt bidrag. De är nominerade i tävlingsklassen årets läs/bokblogg.

Vilka är ni?

Julen i litteraturens innehåll byggs och skapas av NA14, tvåorna på naturvetenskapsprogrammet på Katedralskolan i Skara.

Berätta hur har det det varit att skapa en webbplats tillsammans?

Lärorikt på flera sätt! Helt plötsligt har vi alla tänkt på vad bilder på nätet har för ursprung och hur man får sprida dem vidare. Vi har fått upp ögonen för idén om commons och blivit måna om hur det ska gå till när man lånar någons verk, eller kanske låter bli.

Vad har ni lärt er

När det verkligen är allvar, när ens texter helt plötsligt ska kunna läsas av hela världen då vill man kunna framställa den på precis rätt sätt, använda delar som faktiskt betyder något. Att sovra information om exempelvis en roman har blivit mer effektivt och samtidigt kvalitativt. Julen har också uppstått i en ny dimension för varje elev i klassen eftersom vi nu har många bilder av julen. Temat för bloggen är ju just Julen i litteraturen, och när vi har letat och funnit julen på många sätt i litteraturen, har vi också funnit den i varandra och våra bloggföljare. Alla har olika bilder av vad julen är och det har också skapat nya möjligheter och dimensioner i ens egen jul. Då nya bilder ger nya perspektiv har vi inte bara läst litterära verk vi aldrig tidigare skulle läst, vi har också engagerat oss i frågor och tankar vi aldrig skulle engagerat oss i.

Vilka anser ni är era största konkurrenter i årets omgång av Webbstjärnan?

Lässtjärnorna.se som också behandlar litteratur på ett spännande och intressant sätt.

Vad tror ni om era möjligheter att vinna?

Vi hoppas att vi vinner guldet eftersom det skulle bekräfta våra tankar om att vi har nått ett gott resultat. Men eftersom den andra nominerade bloggen också är jättebra så får vi helt enkelt hålla tummarna för att juryn av någon anledning vill ge oss guldet!

Stort grattis till nomineringen, hur det går i den rafflande konkurrensen får vi veta den 9 maj på Rival. Du kan följa livesändningen genom att anmäla dig här.

Foto: Karin Jern Karlsson

Kommenteringen är stängd för denna artikel.