Nominerad 2016: Lässtjärnorna som älskar läsning

Idag är det Lässtjärnorna som berättar om sitt bidrag, de är nominerade i tävlingsklassen läs- och bokblogg, med en webbplats kring deras läsning.

Vilka är ni?

Vi är 51 stycken femteklassare från Nyvångsskolan i Löddeköpinge, Skåne. Vi är lässtjärnor och vi älskar läsning. Vi är ett kreativt gäng som tycker om att få tänka ut egna idéer om hur vår blogg ska se ut och vad den ska innehålla.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit väldigt roligt, inspirerande, utvecklande, annorlunda och spännande. I början hade vi inte så mycket självförtroende och det kändes lite nervöst att hela världen kunde se det vi lade upp på bloggen. Vi jobbade på, tyckte att det var kul, fick positiva kommentarer från bokförlag, författare och bloggbesökare och självförtroendet växte. Nu känner vi oss proffsiga - vi blev strålande lässtjärnor!

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss att samarbete och jobb mot ett gemensamt mål gör oss starkare. Vi kan nu samarbeta bättre och med vem som helst i klassen. Vi har bland annat lärt oss om regler för bildanvändning och upphovsrätt, att anpassa språket efter mottagaren och skriva så att läsaren förstår. Det svåraste har varit att lära sig
alla besvärliga regler om bilder, bokomslag och upphovsrätt. Vi har lärt oss att vara modiga (eller träna modmuskeln som fröken säger) när vi har mejlat och ringt bokförlagen om lov att få använda bokomslagsbilder. Vi har verkligen fått hålla tungan rätt i mun för att ange bildkällor på rätt sätt. Vi har lärt oss massor av att få göra en blogg på riktigt och dessutom har vi börjat läsa mer skönlitteratur nu än tidigare. Vi vet att vi sprider läsglädje genom både vår blogg och vårt instagram.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Alla bloggar är superbra! I vår kategori tävlar vi mot en väldigt duktig gymnasieklass som har fokuserat på julen i litteraturen. Våra konkurrenter är svårslagna men vi har också lärt oss att ingenting är omöjligt!

Vad tror ni om er chanser att vinna?

Det är en vinst att ha blivit nominerad och vi är jätteglada och stolta hur det än går! Vi ses i Stockholm!

Stort grattis till nomineringen, hur det går i den rafflande konkurrensen mot de andra webbplatserna får vi veta den 9 maj på Rival. Du kan följa livesändningen genom att anmäla dig här.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.