Foto: Bilden togs på Roslagskolans skolgård måndagen den 24 april. av Maria Lindqvist 

Nominerad 2017: Atomerochmolekyler – en webbplats för dig som vill lära dig mer om atomer och molekyler

Idag är det Atomerochmolekyler som bloggar om sitt nominerade bidrag i Webbstjärnan 2017.

Vilka är ni?

Vi är två klasser, klass 8F och 8G på Roslagskolan i Norrtälje som tillsammans med vår lärare i matematik och No har skapat atomerochmolekyler.se. I klass 8F är vi 25 elever och i klass 8G är vi 29 elever.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit roligt och lärorikt. Vi har lärt oss massor genom att publicera vårt arbete på en hemsida. Vi har också kunnat hämta alla våra arbetsuppgifter under temat från hemsidan. Det har gjort att vi alltid har haft tillgång till vårt skolarbete var vi än har befunnit oss. Har någon varit sjuk eller ledig har den ändå haft möjlighet att kunna se vilka uppgifter som ska göras. Det har också gjort att våra föräldrar har kunnat följa vad vi arbetar med. Ibland har vi tvingat dem genom att ge läxa att de ska titta på hemsidan.

Vi har också ansträngt oss extra eftersom vi vet att andra kanske också använder atomerochmolekyler.se. Vi tänker oss att det kan vara en hjälp för andra elever som arbetar med samma område eftersom de kan hitta andra uppgifter och interaktiva laborationer.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss massor när det gäller Creative Commons och om upphovsrätt. Eftersom vårt arbete har blivit publicerat på internet har vi hela tiden övat på hur man ska göra när man använder andras material till exempel bilder. Vi har naturligtvis också lärt oss mycket om atomer, grundämnen med mera eftersom vi har jobbat mycket med det via hemsidan till exempel när vi har gjort uppgifter, skrivit texter och gjort filmer.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Vi tror att favorithunden.se är vår största konkurrent eftersom det är en sida med massor av information som vem som helst kan ha nytta av. En bra sida att gå in på om man är sugen på att skaffa en hund. Det är också en rolig kombination att ta reda på saker om hundar i ämnet svenska.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Jättesvårt att säga eftersom det är så många andra bra sidor som är nominerade men vi hoppas att vi får något fint pris för vi har slitit så hårt med atomerochmolekyler.se

Kommenteringen är stängd för denna artikel.