Foto av Johan Andersson 

Nominerad 2017: Framsteg i svenska bloggar om resan in i det svenska samhället, språket och kulturen

En vecka kvar till prisutdelningen! Det firar vi med att publicera ett blogginlägg av Framsteg i svenska som berättar om sitt bidrag.

Vilka är ni?

Vi är 65 nyanlända ungdomar i åldrarna 16-19 år på Språkintroduktionsprogrammet vid Forshagaakademin som bloggar om resan in i det svenska samhället, det svenska språket och den svenska kulturen.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit jätteroligt! Vi har jobbat tillsammans och haft mycket kontakt med varandra. Vi har tittat på varandras inlägg och skrivit många kommentarer till varandra.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss att det vi gör i skolan, kan spela stor roll och vara intressant för andra. Det har varit spännande att följa hur det vi publicerat har nått ut till många. För många av oss har det också varit ett stort steg att publicera skolarbete, både texter och filmer. Att våga och att uppleva att man kan mer än man tror är också något många av oss fått ut av bloggandet.

Givetvis har vi också lärt oss mycket om de verktyg vi använt för att skapa innehållet och även om rättigheter när det gäller text, bilder och ljud.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Vi tycker att det finns många fina bidrag i finalen och här är några favoriter:
"atomerochmolekyler.se har många intressanta filmer om saker som påverkar vår miljö."
"hajasimning.se gör en viktig insats för att fler ska kunna simma."
"mariasbildtorg.se har filmer som visar hur små barn skapar fina bilder."
"södrabladet.se har en bra idé med sin tidning."

Vad tror ni om era chanser att vinna?

När man är i final är konkurrensen hård, men vi är stolta över vårt arbete och har jobbat jättemycket. Oavsett om vi vinner ett pris eller inte har vi lärt oss otroligt mycket och bloggen betyder mycket för vår språkutveckling.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.