Foto av Sara Eriksson har fotat eleverna i år 4. 

Nominerad 2017: Viimellanstadiet.se – en klassblogg med bokprat, läxor, veckobrev och inspiration

Nu är det inte långt kvar till årets fest på Webbstjärnan. Idag bloggar Viimellanstadiet.se om sitt bidrag. Trevlig helg alla Webbstjärnor! Vi ses på måndag!

Vilka är ni?

Eleverna i år 4 har tillsammans formulerat svaren på frågorna:
Vi är ca 60 elever och några lärare som arbetar tillsammans i lärlag 4-6. Vår skola heter Lillkyrkaskolan och finns i Enköping, Uppland, Sverige. Vi som svarar på de här frågorna går i år 4, vi är 20 st elever och så Sara förstås. Vi använder bloggen till mycket, t.ex. bokprat och så bloggar vi om sådant vi har gjort under veckan. Vi använder också bloggen för att redovisa läxor där vi även kommenterar varandras inlägg och ställer frågor. Vi vill visa och kanske inspirera andra att göra sådant som vi gör. Även våra veckobrev finns där att läsa.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit kul att alla har fått varit med och skrivit på bloggen. Det är roligt att vi använder oss av en blogg i skolan för att till exempel redovisa läxan. Det är kul att dela med sig till andra utanför skolan, det blir mer verkligt då. Det är roligt att vi gör detta tillsammans.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss att ha koll på vår stavning samt formulera våra meningar så att de blir bra för publicering. Vi har lärt oss hur man uttrycker sig på nätet. Vi har blivit mycket bättre på att samarbeta, genom att använda oss av bloggen när vi skriver eller vill visa dom där ute vad vi har gjort. Vi har skrivit inlägg enskilt, tillsammans i par eller med hela klassen. Vi har också lärt oss att respektera varandra genom samarbete och gemenskap. Det är också kul att gå tillbaka och titta på allt som vi har gjort!

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Alla är så bra! Alla är värda att vinna. Till hösten kommer vi att kunna utveckla vår blogg utifrån tips, idéer och tankar från andras bloggande.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi hoppas att vi har stor chans att vinna. Vi är stolta över vår blogg och allt vi har delat med oss. På vår blogg finns det många inlägg och vi uppdaterar ofta. Vi har höga ambitioner för att vår blogg ska visa vad vi gör i skolan och vad vi har lärt oss. Vi försöker alltid göra det bästa. Vi är ju ändå en av 15 nominerade - vilket vi är stolta och glada för!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.