Foto av Maria Franzen 

Nominerad 2017: Marias bildtorg – en digital anslagstavla

Prisutdelningen kommer närmare och lagen fortsätter att presentera sina bidrag här på bloggen. Idag är det Marias bildtorg som berättar om sitt bidrag.

Vilka är ni?

Vi är ett gäng 5:or och 4:or på Högåsskolan i Knivsta. Marias bildtorg är en sajt som vi använder under våra bildlektioner där vi möts digitalt. På Marias bildtorg skriver vi vad vi gör på lektionerna och där samlar vi våra kunskaper. Det blir som vår digitala anslagstavla där vi publicerar foto, filmer, arbeten och spel. På bloggen skriver också Maria vår bildlärare, vad vi ska arbeta med under de olika lektionerna vi har. Vi tycker att det är kul att alla kan se vårt arbete.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det är roligt att skapa en webbplats eftersom vårt skolarbete syns och alla kan ta del av vårt arbete. Vi är mer noggranna när vi arbetar för att vi vet att alla kan se vad vi skriver och presenterar på webben. Det är roligare att skriva direkt på webben än med papper och penna. Det enda som är lite jobbigt är att vi bara har en bildlektion i veckan. Det gör att vi har ont om tid och det är mycket som vi ska hinna med på lektionerna.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

När vi bloggar har vi lärt oss bygga en webbplats. Vi kan också se vad alla andra på skolan arbetar med i bild och hämta inspiration från varandra så att vi lär oss av varandra. Vi har också blivit säkrare på att använda teknik och fram för allt iPad. Vi har också lärt oss mycket på upphovsrätt. Vi tycker att vi har utvecklats mycket i bild och vi har lärt oss en massa om programmering.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Alla är lika stora konkurrenter. Vi tycker alla bloggar är så väldigt olika och så himla fina. Så vi tycker att alla är värda ett pris.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi tror vi har lika stor chans som alla andra att vinna. Det skulle vara väldigt roligt att vinna och vi skulle bli väldigt stolta.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.