Foto av Katarina Eriksson 

Nominerad 2017: matteunited.se – en blogg med syfte att skapa samarbete mellan klasser samt utveckla elevernas kärlek till matematiken

Idag är det Matte United som berättar om sitt nominerade bidrag i Webbstjärnan 2017.

Vilka är ni?

Vi är 4 mellanstadieklasser från Luleå, Norrtälje och Sundsvall som har en matematikblogg tillsammans. IKT som verktyg i matematikundervisningen undersöks och prövas via denna blogg. Vi skapar matematikproblem och ger varandra olika matematikutmaningar via matteunited.se. Ett häftigt samarbete.

Eleverna har svarat på nedanstående frågor:

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit varit kul att få lära sig och lära andra genom vår webbplats matteunited.se.

Det har varit roligt att vi fått varit med att bygga upp en blogg och inte bara samarbeta med sina klasskamrater, att man får samarbeta med människor man inte känner men det ändå blir som om man känner varandra fast man inte gör det. Det är som att vi går på samma skola.

Det har varit roligt och vi har lärt oss mycket så det var värt att göra en blogg. Det har varit roligt att testa på ett nytt sätt att ha matte på. Det har varit lärorikt.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har framförallt lärt oss att samarbeta!

Det har varit roligt att arbeta med Matteunited och vi har lärt oss att jobba med digitala enheter bättre och att blogga. Vi har också lärt oss att lösa olika kluriga problem, att förklara hur vi tänker så att andra förstår samt att uppfatta och förstå hur andra tänkt och hur vi kan lösa uppgifter på olika sätt.

Vi har även lärt oss att göra videos och lärt oss nya appar och mattespel. Vi har utvecklats mycket i matematik. Det har varit roligt att jobba med andra skolor.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Eleverna har granskat alla nominerade och det är olika bud...

”Jag tror att miljönördar kommer vara vårt största hot. För det är mycket att man ska var snäll mot naturen och inte stöka ner. Så jag tror det kommer var vårt största hot.”

Piece-of-cake.se. Piece-of-cake tycker jag är en konkurrent för dom pratar engelska och går typ i ettan.

Esterna! Dem verkar vara så kreativa. Deras blogg är fräsch och det är roligt att läsa deras inlägg”

Atomerochmolekyler.se är den största konkurrenten, dom har en bra blogg och förklarar bra vad allt är. Dom har lärorika filmer om atomer och molekyler. Jag tror att många barn kan lära sig utav den bloggen.

”Jag tycker att snällfrön.se är våran största konkurrent för att det är en bra webbplats som handlar om att man ska vara snäll. Det är bra gjort att skolan uppmuntrar eleverna att vara snälla mot andra.

”Jag tycker att Södrabladet.se är våran största konkurrent. Dem är aktiva och har mycket väldigt intressant fakta. Det är verkligen en webbsida att vara stolt över.”

Vad tror ni om era chanser att vinna?

”Jag tror att den är ganska stor eftersom man kan lära sig och tänka på ett annat sätt och kanske till och med bli bättre på matte. Jag har absolut utvecklat mig själv i matematik på grund av mattebloggen.”

”Jag tror att vi har en ganska stor chans att vinna, för att vi har en bra blogg tillsammans med det andra eleverna ifrån Sundsvall och Luleå. Bloggen är bra då vi hjälper varandra att bli bättre på matte medans man själv blir bättre.”

”Jag tror att vi har goda chanser att vinna för att vi visar upp ett samarbete, en gemenskap, ett roligt sätt att lära sig matematik, att bli bättre på matematik, vi visar kreativitet och inspiration genom våran sajt.”

Kommenteringen är stängd för denna artikel.