Foto: Redaktionen och Tim (hunden) utanför Södra Ängby skola. av Eget foto 

Nominerad 2017: Södrabladet – en skoltidning med bredd

Idag berättar Södrabladet om sitt bidrag i tävlingen.

Vilka är ni?

Södrabladet är Södra Ängby skolas webbtidning och redaktion består av ett gäng kreativa webbstjärnor från åk 7-9:

Leo Eriksson 9A, Viktor Bergquist 9B, Aleksandra Romanova 8A, Didrik Wistedt 8B, Oliver Sundberg 8C, Joel Byström 7B, Albert Ahnfelt 7B, Hugo Ahlenius 7B, Elin Ayala Vestberg 7C, Amelie Uggla 7C, Jolina Johnsson 7C och Simon Allergren 7D

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit roligt att skapa webbplatsen Södrabladet som omväxling till "vanliga" lektioner. Det har varit kul att se webbplatsen utvecklas och bli bättre och bättre och att man får använda sina intressen för att utveckla sina kunskaper.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi på redaktionen har lärt oss mycket fakta om bland annat aktuella händelser. Dessutom har vi utvecklat vårt skrivande och lärt oss om upphovsrätt och Creative Commons-regler för bilder och annat material. Vi har även lärt oss mer om programmering, när vi gjorde Södraspelet i Scratch.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Vi tror att atomerochmolelyler.se är en av våra största konkurrenter, eftersom den har mycket intressant att läsa om och ett bra upplägg. Vi tycker även att framstegisvenska.se har ett starkt syfte med sin sida och många intressanta intervjuer och artiklar.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vår sajt är till för många och är lätt att komma in i och förstå syftet med. Den är väldigt mångsidig för att alla ska kunna hitta något underhållande och av intresse, så vi tror att många gillar den! Alltså hoppas vi ha goda chanser att vinna Webbstjärnan!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.