Foto: Här är en bild från vårt nya green screenrum. På sajten finns nu flera nya filmer upplagda. av Christer Sjöberg 

Nominerad 2017: strandwebben.se tydliggör och synliggör NO-ämnen med hjälp av programmeringsspråket Scratch

Även i år får alla nominerade blogga om sina bidrag och här på bloggen kommer bidragen att presentera sig själva fram till vår prisutdelning. Först ut är strandwebben.

Vilka är ni?

Vi är 75 stycken fjärdeklassare på Strandskolan i Tyresö som lite smått började programmera i trean. I fyran har vi fortsatt och kan nu göra ganska avancerade program. Vi har också fått hjälp av vaktmästaren och slöjdläraren att bygga om vårt grupprum till ett green screenrum och har börjat spela in filmer där vi kan byta bakgrund.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Kul att veta att det vi gör kan nå ut till andra utanför skolan. Eftersom allt vi gör publiceras har vi varit noga med att allt ska vara ordentligt gjort.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har blivit mycket bättre på programmering. Vi har också lärt oss hur man publicerar material på en hemsida och vilka regler som gäller om man vill använda andra bilder.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

matteunited.se tror vi är den största konkurrenten. De har en bra idé med elever från olika skolor som samarbetar och hjälper varandra att utvecklas i matte. Även elever från andra skolor kan ha nytta av materialet på deras sajt.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi tror att vi har goda chanser. Våra största styrkor i jämförelse med konkurrenterna är att alla elever har varit väldigt aktiva med att kontinuerligt uppdatera sajten samt att vi har en sajt där vi delar med oss av material som andra kan ha nytta av.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.