Foto: Bildcollage av Nina Martinell 

Nominerad 2017: Vikingatiden och framåt bloggar om historia

Idag presenterar Vikingatiden och framåt sin blogg.

Vilka är ni?

Vi är två 4:or på Internationella Engelska Skolan i Uppsala som började blogga i SO efter sportlovet. Vi skulle börja med vikingatiden och ville visa upp vad vi gör.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Vi tycker det har varit kul att skapa en blogg! Man lär sig snabbt och på ett roligt sätt. Man lär sig helt enkelt bättre.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss mycket om vikingatiden och att visa det vi lärt oss på olika sätt. När det ska visas för andra gör man det mer noggrant. Vi samarbetar betydligt bättre nu och vet mer vad alla andra gör. Vi har lärt oss massor om internetbeteende och har nu mer koll på upphovsrätt och källkritik. Viktigt att vi skriver det som stämmer när vi själva kanske blir en källa för någon annan.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Alla bloggar är jättebra! Matteunited.se är så intressant och innehåller mycket. Viimellanstadiet.se har med coola saker och har skrivit på ett bra sätt.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi startade vår blogg så sent och har inte hunnit lägga ut så mycket än så vi tror att det skulle varit bra om vi haft mer arbeten att visa. Vi har iallafall kämpat och tränat mycket på olika saker, lärt oss mycket om både historia och webb. Vi kommer garanterat fortsätta att blogga!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.