Foto: Bilden med klassens alla namn har vi gjort i appen "Visual Poetry". av Egen bild 

Nominerad 2018: höjdarna11rosa.se – en klassblogg från Steningehöjdens skola

Idag har turen kommit till Höjdens förskoleklass rosa på Steningehöjdens skola att berätta om sin klassblogg. Tanken med bloggen är att den ska synliggöra deras arbete i skolan, klassrummet och skolans närmiljö för elever, lärare och föräldrar.

Vilka är ni?

Vi är en förskoleklass på Steningehöjdens skola i Sigtuna kommun. Klassen består av 20 glada elever och påhittiga pedagoger.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Sedan skolans start 2014 har alla klasser en klassblogg. Bloggen är ett fantastiskt sätt att nå utanför skolans väggar. Vår klassblogg är så mycket mer än bara en informationskanal till föräldrar. Eleverna är väldigt stolta över sin blogg och använder den flitigt som lärplattform. Det är väldigt roligt och lärorikt att bygga upp och vidareutveckla en klassblogg.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Man lär sig otroligt många bra framtidsförmågor genom att vara ute på nätet. Vi lär oss vad och hur vi kan lägga upp bilder, filmer och arbeten. Vi lär oss hur vi ska få delaktighet från både elever och föräldrar för att hålla bloggen levande. När en förälder som bor i Skottland är inne och kommenterar får vi även lära oss engelska så här redan i förskoleklass på ett roligt och spännande sätt.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Svårt att säga bland så många bra bidrag. Tänker att bloggarna i år har väldigt olika fokus så det blir tuff konkurrens från samtliga bidrag.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi är väldigt nöjda med vår blogg och vi tycker att vi har ett bra tänk och många användningsområden med den. Den används mycket flitigt och ligger naturligtvis som en app på alla elevers iPad. Vi håller våra tummar och tår att vi når hela vägen fram!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.