Foto: Sko med skolans logotype som sitter på skolan, taget av en av deltagarna 

Nominerad 2018: livetiskolan.se – en skolblogg om att överleva skolan

Idag berättar Livetiskolan om sin skolblogg som handlar om "hur man ska överleva i skolan, hur man är källkritisk i skolan och lite om olika skolämnen". Bakom bloggen står en klass i årskurs 8 på Hagalidskolan i en by i södra Sverige och deras lärare.

Vilka är ni?

Vi är 19 elever och en lärare som driver LivetISkolan.se. Vi elever som skriver går i 8an på Hagalidskolan i Staffanstorp i södra Skåne. Vi arbetar med sidan som elevens val.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit jätteroligt och vi har lärt oss en massa!

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss jättemycket om hur internet funkar, med t.ex. alla sina kablar, master och IP adresser. Vi har lärt oss om hur hackers arbetar och hur vi ska skydda oss från attacker. Elevens val innehåller elever från nästan alla klasser i 8 och vi har lärt känna varandra och lärt oss samarbeta på ett bra sätt. Vi har även lärt oss mycket om hur man är källkritisk och vad man ska tänka på när man letar fakta. Dessutom har vi lärt oss om upphovsrätt och vilka bilder man får använda.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Vi tror mycket på blandtomtarochtrollpåinternet.se som lyfter fram viktiga frågor så här ett valår.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi har satsat mycket på den här hemsidan och lagt ner så mycket tid vi kan. Vi lägger upp material som är användbart för elever, som man kan få nytta av. Vi är ”in it to win it” och hoppas att andra tycker vi gjort ett bra jobb!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.