Foto: Skolans hjärta - ett slöjdprojekt av alla Stocksätterskolans elever av Veronie Lejonord 

Nominerad 2018: slöjd-ikt.se – en slöjdblogg att inspireras av och hämta kunskap ifrån

slöjd-ikt.se kan du läsa om och inspireras av det skapande som pågår i slöjdsalen hos årskurs 2-6 på Stocksätterskolan i Hallsberg. Idag berättar de mer om sig själva och sitt nominerade bidrag här på bloggen.

Vilka är ni?

Vi är ett gäng härliga elever från Stocksätterskolan i Hallsberg. Gemensam för oss är att vi är kreativa och älskar slöjd. På vår skola arbetar vi mycket med våra lärplattor och med digitalt lärande.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det är spännande och roligt att få visa upp våra slöjdarbeten och kunna ta del av varandras. Vi har fått fylla bloggen med bilder, filmer och dokumentation som vi själva har gjort men också länka till sånt som är till nytta i slöjdämnet. Slöjden är ett av de roligaste skolämnena och det har varit jättekul att få använda våra lärplattor och appar för att kunna visa upp det vi gör. Det är också coolt att få jobba med digitala verktyg även på slöjden. Det känns modernt. Att veta att andra kan se, lära och inspireras av våra slöjdarbeten och dokumentationer är spännande och som en utmaning att alltid försöka göra sitt bästa. Eftersom alla slöjdande elever är med på vår blogg blir det något gemensamt för hela skolan och det är kul.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss en massa olika tekniker, film, presentationer, bild och dokumentation. Med hjälp av våra lärplattor har vi fått lära oss producera egna filmer och instruktioner och lärt oss redigera. Vi har lärt oss söka på internet efter beskrivningar och inspiration och om hur man får använda andras material men också om hur vi vill att andra ska använda våra bilder och filmer. I slöjden är dokumentation viktigt och vi lär oss hur vi ska dokumentera med våra lärplattor men också av varandras dokumentationer som finns på vår blogg. Vi har också lärt oss att vi själva kan producera material som andra kan använda i sitt lärande.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Oj det finns många intressanta bloggar, Vängestjärnorna har en spännande blogg men också blandtomtarochtrollpåinternet som vi kan lära mycket av och rotundaskolan09a känns också som en värdig vinnare.Vi håller såklart en extra tumme för elevrådet.se.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi tror såklart på vår blogg. Den har ett väl genomtänkt innehåll som kan vara stöd och inspirera andra. Alla slöjdande elever är aktiva på bloggen och det ger en gemenskap på vår skola. Vi tycker också att vi är förebilder med att tänka på att även elever med annat modersmål ska kunna lära och lära ut via vår blogg.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.