Foto: Södrabladets redaktion på studiebesök på Lilla aktuellt av Redaktionens eget foto 

Nominerad 2018: södrabladet.se – en skoltidning om världen, livet och samhället

Prisutdelningen kommer allt närmare, nästa vecka är det dags! Idag bloggar Södrabladet om sin skoltidning som innehåller aktuella nyheter och reportage, personporträtt, serier, recept, insändare och mycket annat. Redaktionen består av elever i årskurs 7-9 på Södra Ängby skola och arbetet med tidningen görs inom ramen för elevens val.

Vilka är ni?

Vi på Södrabladet är ett gäng härliga ungdomar vars intresse är att skriva intressanta artiklar som underhåller och får människor att lära sig mer om världen, livet och samhället. Vi går i sjuan till nian på Södra Ängby skola och det var vår webbtidning som vann Webbstjärnan förra året. Det här läsåret är vi arton reportrar, skribenter och poddare, som gemensamt skapar tidningens innehåll.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det känns verkligen jättekul att få skapa en webbtidning med andra elever som lägger ner mycket arbete för något vi gillar och lär oss mycket av. Att få chans att få skapa en webbplats i skolan är ett bra sätt att utöka sina kunskaper inom svenska språket, media och händelser runt om i världen.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss mycket under tiden vi har jobbat med skoltidningen. Inte bara om de olika ämnena vi skrev om utan vi har också fått lära oss om t.ex. hur man får använda bilder och källkritik. Två av de viktigaste sakerna vi utvecklat oss i är hur man kan fånga läsarens uppmärksamhet och hur man skriver en text. Sist men inte minst så har vi genom spännande studiebesök fått lära oss mer om hur nyhetsprogram fungerar och vad som händer bakom kameran. Vi tycker att detta har varit en rolig och lärorik resa som vi hoppas få fortsätta nästa år!

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Förmodligen Soapurify, eller Vängestjärnorna. Det vanligaste är att ha ett tema bland de olika nominerade sidorna, alltså fokusera på att skriva inom ett speciellt ämne. Soapurify och Vängestjärnorna skriver om olika ämnen liksom vi. Därför tror vi att de är våra största konkurrenter i och med att deras material är varierat som vårt.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Södrabladets reportage, inlägg och material är av stor variation, från utrikes till vad som händer här i Stockholm och på skolan. Vi har också recensioner, recept, noveller, krönikor, spel och allt möjligt. Variation är vår styrka och det är vad som förmodligen får oss att vinna. Chansen att vi vinner är stor med tanke på att vi blev nominerade och har vunnit förut. Därför tror vi att vi har en bra chans att vinna!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.