Foto: Bild på oss i klass 3D av Egen bild 

Nominerad 2018: superkodarna.se – en blogg som inspirerar till programmering

Nu är det inte många dagar kvar till den tionde prisutdelningen av Webbstjärnan! Idag delar nominerade Superkodarna med sig av sina erfarenheter av arbetet med Webbstjärnan. Laget, som består av klass 3D på Lillekärrskolan utanför Göteborg, har skapat sajten superkodarna.se för att de älskar att programmera och koda i skolan. Genom sin blogg vill de inspirera, hjälpa och ge tips till andra om programmering.

Vilka är ni?

Vi är klass 3D från Lillekärrskolan i Göteborg. Vi älskar att programmera och arbeta digitalt!

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit väldigt kul att skapa denna webbplats och att blogga. Vi har lärt oss jättemycket. Vi har också arbetat mycket tillsammans.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har lärt oss väldigt mycket. Vi har lärt oss att planera, göra och utvärdera det vi jobbar med. Vi har också lärt oss mycket om att sköta och bygga en hemsida och blogga. Vi har lärt oss hur det är att skriva digitalt, redigera texter, lägga till bilder och filmer. Det har också varit viktigt att arbeta med källkritik och upphovsrätt, att man inte bara kan ta vilket bild man vill från nätet.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Vi anser att Rotundaskolan09a.se är vår störta konkurrens för att de också bloggar om mycket digitalt.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi hoppas att vi har stora chanser att vinna men ser att det är många bra bloggar med som alla förtjänar att vinna. Men vi hoppas verkligen vi vinner! :-)

Kommenteringen är stängd för denna artikel.