Nominerad i Webbstjärnan 2013 – ourcity.se

ourcity.se är ett av de tävlande lagen i tävlingsklassen Grundskola 6-9 och är ett skolarbete som gjorts av elever på Löderup skola utanför Ystad.

Vilka är ni?

Vi är 19 elever som går i klass 6 på Löderups skola, utanför Ystad. Vi är roliga, kreativa, positiva och vi har superkul tillsammans.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit spännande att lära sig hur man tänker kring en hemsida och hur man lägger in saker. Vi har jobbat i olika grupper och då är det är kul att se vad de andra grupperna skriver.

Vad har ni lärt er?

Vi har lärt oss hur man lägger ut olika saker på hemsidan. Nu kan vi lite mer om programmering t.ex hur man lägger in bilder och videor och var man hittar bilder med Cretive Common-licens. Vi har lärt oss en massa t.ex. formuleringen av nya ord och att utveckla varje mening så att alla kan förstå. Vi har också lärt oss att försöka förklara hur man tänker när man ska få ner orden i en text.

Vilka är de största konkurrenterna?

Vi tycker att skolspelet.se verkar vara en cool idé där man spelar ett spel genom att läsa böcker och lära sig vad som händer i världen.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Vi tror att vi har goda chanser att vinna eftersom vi tycker att vi har gjort en intressant hemsida där vi jobbat med många olika ämnen och vi har gjort det på många olika sätt, med t.ex bilder, filmer och Minecraft.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.