Nominerade 2011 – Lag AppativeUF

Www.appative.se är nominerade i priset för Entreprenörskap.

www.appative.se

Vilka är ni?

Vi är tre teknikstudenter från Gnosjöandans kunskapscentrum i Gnosjö. Gemensamt för oss tre är att vi alla brinner för den senaste tekniken, och främst då för prylar med ett äpple på. Därför är det helt naturligt att vi har varsin iPhone.

En septemberdag 2010 kände vi en avsaknad av appar som hade det där lilla extra. Därför startade vi företaget Appative UF. Vi hade visioner om ett företag som utvecklade iPhone-appar som var en naturlig del av vardagen. Denna vision lever kvar i företaget än idag. Affärsidén är kort och enkel:

Appative UF skräddarsyr och utvecklar iPhone-applikationer för såväl företag som privatpersoner.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Oräkneliga timmar har lagts ner, nätter utan sömn har gått åt och mycket möda och besvär har lagts ner på hemsidan för att slutligen ha fått det utseende som resten av världen ser idag. Vi har länge trott på oss själva och att vi kan det vi gör, fast det är först nu de senaste två månaderna som vi fått det bekräftat att vårt verk är något utöver det vanliga.

Att utveckla hemsidan har varit väldigt roligt och lärorikt. Tack vare vår nyfikenhet, har vi, genom att tänka utanför de ordinarie ramarna, skapat en sida som är anpassad för alla. Även för de med mobila enheter.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Företagets VD, Andy Truong, har utvecklat för webben och haft Internet som arbetsplats i över 6 år och besitter en kunskap som få andra har. Vår webbplats är uppbyggd med WordPress som grund, med finjusteringar och anpassningar för att göra sidan perfekt för vårt ändamål. Webbplatsen är ett perfekt exempel på hur man med hjälp av idérikedom och erfarenheter av andra hemsidor kan skapa en sida som kan förmedla budskapet på ett bra sätt.

Vilken anser ni vara er största konkurrent?

Vi har riktigt bra konkurrenter och det märks tydligt varför just dessa som vi kommer att ställas mot. Att utse den största konkurrenten mycket vanskligt; det är nästan som att tvingas väljamellan en svart och vit iPhone. Vi har alltid haft höga mål och satt upp ribbor som nästan är för höga, men som ett gammalt talesätt så vis säger: ”Man måste våga satsa, annars vinner men inget.”. Vårt sikte är inställt på att vinna allt och då är alla konkurrenter lika farliga.

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Sett till användarvänlighet så har vårt bidrag väldigt stora chanser att vinna, då vår sida är det enda av de nominerade bidragen som har anpassats för mobila enheter. Vi såg att över 700 000 svenskar har en iPhone och nästan lika många sitter på en Android, och lade därför extra krut på dessa. Dessutom kopplar det perfekt till vår affärsidé. Men i Webbstjärnan är det helheten som bedöms och med där finns en hel drös med viktiga faktorer som en bra hemsida bör ha. Vi har alltid trott starkt på oss själva, och den här tävlingen är inget undantag.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.