Nominerade 2011 – Lag HOT-NxT

Www.hot-nxt.se är nominerade i kategorin Bästa Projektarbete.

www.hot-nxt.se

Vilka är ni?

Vi är tre killar som går tredje året på naturvetenskapliga programmet på Växjö Katedralskola. Vårt projektarbete i trean har varit att bygga och programmera en robot för att vara med i två robottävlingar (bl.a. SM i robotbygge, RoboCup Junior) under våren 2011. HoT-NXT, vårt lagnamn, står för Hampus, Olof, Tomas – NXT (NXT är namnet på robotens mikrodator).

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit spännande, roligt och utvecklande att skapa en webbplats om vårt projektarbete. Målet var att skapa en så funktionell, informativ och designmässigt välutformad webbplats som möjligt och det tycker vi att vi har lyckats med. När vi började visste vi inte hur sidan skulle se ut, utan utformade den efterhand som vi lärde oss mer och behov av nya funktioner uppstod.

En positiv sak med att ha en webbplats är att man lätt kan dela med sig av sina framsteg och få feedback. Sidan har uppdaterats kontinuerligt under arbetets gång. Till exempel har vi uppdaterat efter varje tävling och gjort en sida för varje månad, där man kan se vad vi har sysslat med under just den perioden.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Vi har inte använt oss av några verktyg såsom Joomla och WordPress utan webbplatsen är skriven manuellt i HTML/CSS och vi använder oss även av en hel del Javascript. Detta kräver större kunskap när det gäller kodning och vi har under året lärt oss mycket om design och konstruktion av webbplatser. För att få inspiration och kunskap om hur man skriver modern och effektiv kod har vi tittat på många andra webbplatser, designtutorials och forum.

Vi har lärt oss mycket om hur man når ut till så många som möjligt med sitt budskap. Förstaintrycket av webbplatsen är viktigt och därför har vi lagt stort fokus på designen. Om webbplatsen inte ser snygg ut är det ingen som vill läsa vidare. När det gäller utformande av text på webben har vi också lärt oss att man bör tänka på att ha korta stycken och en lättsam text. Det ska vara överskådligt och lättnavigerat. Man ska snabbt få en bild av vad sidan handlar om och möjligheten ska ges att fördjupa sig i ämnet om så önskas.

Vilken anser ni vara er största konkurrent?

”Din dröm, min vardag” är nog vår största konkurrent. De har genomfört ett intressant projektarbete som de beskriver på ett bra sätt.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.