Nominerade 2011 – Lag Klassrumsnytt

Www.klassrumsnytt.se är nominerade i kategorin Grundskolan 1-5.

www.klassrumsnytt.se

Vilka är ni?

Vi är 24 stycken elever i klass 4B på Stora Högaskolan i Stenungsund. Vi är ett gäng glada elever som oftast tycker att det är roligt i skolan men det har blivit roligare sedan vi började att arbeta med klassbloggen och film. När vi startade bloggen var vi helt och hållet nybörjare. Ingen av oss hade arbetat med blogg eller film förut.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Vi tycker att det har varit jättespännande att få lära sig ett helt nytt sätt att arbeta. Det är roligt att andra kan se vad vi har gjort. Det har också varit kul att få kommentarer från människor som annars aldrig hade sett vad vi har arbetat med. Eftersom vår blogg innehåller mycket film, har också det varit riktigt roligt att arbeta med. Vi har lärt oss mer än någonsin på bara 8 månader!

Vad har ni lärt er av att skapa en webbplats?

Först och främst har vi lärt oss många grundfunktioner i WordPress. Som att styla sidan, skapa inlägg, lägga in filmer, lägga in foton och bilder. Vi har lärt oss om upphovsrätt och Creative Commons. Vi har lärt oss att animera, redigera, klippa, lägga till musik och ljud. Vi har funderat över hur man förmedlar budskap i filmer och foton, hur man kan kommunicera via bilder. Vi har lärt oss nya program såsom iMovie, Creaza, I can animate, Animoto och testat Dvolver. En sak som har varit väldigt bra är att man har lärt sig att vara modigare framför kameran. När man gör film tränar man också på samarbete och svenska för vi får alltid arbeta med en storyboard före. Arbetet före en film bestämmer hur filmen blir, slarvar man där blir det inte lika bra. Vi har också lärt oss mycket av våra misstag när vi har testat oss fram!

Om ni tittar igenom de andra bidragen i ert tävlingsklass vilket lag anser ni vara er största konkurrent?

Vi bestämde oss tidigt för att inte gå in och titta på de andras bidrag eftersom det då kan vara lätt att härmas. Så vi kan inte riktigt svara på den frågan. Men vi tror att alla nominerade bidrag är våra konkurrenter, annars hade de inte varit nominerade :)

Vad tror ni om era chanser att vinna?

Det är lite svårt att säga eftersom vi inte har tittat på de andra bidragen. Vi tror att vi kan ha lika stor chans som alla andra. Om man tittar på hur lite vi kunde när vi startade och hur mycket vi kan i dag så känns det som att vi kan ha en liten chans till någon vinst. Det fanns ju många priser :) Självklart håller vi tummen stenhårt precis som alla andra lag.

Kramar från 4B – www.klassrumsnytt.se

Kommenteringen är stängd för denna artikel.