Nominerade bidrag 2015

Här är de nominerade bidragen i Webbstjärnan 2015! Alla nominerade blir inbjudna till Webbstjärnans prisutdelning den 11 maj som även kommer att sändas via webben. Grattis!

Snart dags för prisutdelning

Vinnarna kommer att presenteras på prisutdelningen den 11 maj 2015. Eventet kommer att kunna följas via webben. Alla som är nominerade kommer att få inbjudningar till prisutdelningen. Mer information publiceras inom kort här på Webbstjärnans webbplats!

Hoppa ner till

Nominerade bidrag Grundskola 1 - 3

http://anderssolstralar.se

För en gedigen och välarbetad klassblogg som har allt! Besökaren får en god inblick i klassrummet och möts av ett stort engagemang.

anderssolstralar.se

http://arielsnyheter.se/

För en charmig skoltidning med mycket blandat material. Det märks att eleverna får vara med och styra innehållet vilket resulterat i en genuin och uppfinningsrik sajt.

Screen Shot 2014-12-17 at 15.57.12

http://ettangul.se

För en tydlig och fyllig klassblogg med en massa olika teman och underbara filmer. Det märks att klassen har tänkt igenom hur de ska använda sin sajt.

ettangul.se

http://fragvisa.se

För en lärorik webbplats som bygger på att eleverna ställer frågor och söker svar. Temat passar perfekt för webben och layouten uppmuntrar till klickande. Ett plus i kanten för julkalendern.

fragvisa.se

http://robinspolare.se

För en fantasifull webbplats med ett tydligt tema där eleverna lär roboten Robin om människovärlden. Innehållet är varierat och eleverna både syns och hörs.

Screen Shot 2015-01-29 at 10.04.58

Nominerade bidrag Grundskola 4 - 6

http://artinedviksjofors.se

För en innehållsrik klassblogg med ett tydligt kulturpedagogiskt tema. Här ryms en massa olika ämnen och sajten har både blogg och logg.

artinedviksjofors.se

http://klasslaget.se

För en webbplats med bra struktur och tydlig koppling till skolvardagen. Sajten är ett välfungerande arbetsverktyg och den charmiga valpodden är en riktig fullträff!

klasslaget.se

http://peopleineurope.se

För en blogg som kretsar kring ett projektarbete om Europa. Det är en kul idé och en spännande story som sticker ut, syftet är tydligt och greppet känns seriöst.

peopleineurope.se

http://slöjdiystad.se

För en tilltalande slöjdblogg som med sitt rika innehåll med bild, film och text inspirerar andra. Sajten fungerar även som en plattform där elever från årskurs 1-6 kan lära av varandra.

slöjdiystad.se

http://voxnadalensfyror.se

För en gedigen temablogg med ett roligt grepp där elever från sju olika skolor i Ovanåker lär sig filmproduktion hela vägen från planering och manus till färdig film.

voxnadalensfyror.se

Nominerade bidrag Grundskola 7 - 9

http://8bframtidskompassen.se

För en sajt som arbetar med svenskämnet på ett bra sätt. Innehållet är gediget, genomarbetat och bra. Här ryms allt från kärlek till skräck och tips på hur man ska orka plugga.

8b framtidskompassen

http://ljustabarnen.moobis.se/

För en trevlig och viktig blogg som handlar om kommunikation när den är som svårast. Genom att synliggöra elevernas vardag bjuds besökaren på ett lite annorlunda perspektiv.

ljustabarnen

http://praobanken.se

För en intressant idé och ett bra initiativ att skapa en sajt där man ska kunna söka efter praktikplatser – en tjänst som definitivt är efterfrågad.

praobanken.se

http://slugt.se

För en fin slöjdblogg med ett tydligt syfte där allt är möjligt. Här dokumenteras hela arbetsprocessen och eleverna ges utrymme att reflektera över sitt lärande.

slugt.se

http://thecolourofthehumanheart.se

För en intressant klassblogg med en bärande idé. Genom samarbetet med två amerikanska författare öppnas klassrummet upp samtidigt som eleverna övar på sin engelska.

thecolourofthehumanheart.se

Nominerade bidrag Gymnasiet

http://avgöra.se

För en kreativ webbplats som lyfter elevernas kulturella, litterära och konstnärliga skolarbeten. Här ryms allt från läsvärda dikter till spännande zombiefilmer!

avgöra.se

http://expanderad.se

För en oerhört ambitiös webbtidning med genomtänkt design, genuina reportage och varierat innehåll. Tidningens grundare kan se fram emot en lång framtid inom journalistiken!

expanderad.se

http://nosnas-digin.se

För ett läsprojekt med en bra och viktig approach. I bloggen får läsaren följa elevernas skolarbete som kretsar kring den digitala vardagen och personlig integritet på nätet.

nosnas-digin.se

http://skolflora.se/

För en fantastisk webbencyklopedi som presenterar växter och blommor från a till z. Idén är enkel och smart och här finns en bra koppling till upphovsrätt.

skolflora.se

https://www.sv.wikiversity.org/wiki/makt_och_uppror

För det beundransvärda initiativet att skapa en öppen lärresurs kring temat makt och uppror. Arbetet är gediget, artiklarna bra och verktyget ger spårbarhet kring elevernas arbetsprocess.

makt och uppror  

Nominerade bidrag Klassblogg

http://arbetsgladje.blogg.se

För en välstrukturerad och trevlig klassblogg som fungerar som en gemensam samlingsplats. Den roliga bloggpodden ligger dessutom helt rätt i tiden.

arbetsgladje.blogg.se

http://linghedf3.se

För en charmig klassblogg där eleverna kommunicerar med varandra, testar och undersöker webben. Här samlas elever från olika årskurser och föräldrarna hittar viktig information.

linghedf3.se

http://veronies.se

För en trevlig och levande klassblogg med mycket innehåll. Via bloggen får föräldrar och andra intresserade följa med på elevernas resa i klassrummet.

veronies.se

 

Nominerade bidrag Entreprenörskap

http://artemps.se

För en ambitiös webbshop som imponerar stort med sin visuella utformning och ger ett proffsigt intryck. Sajten är ett bra exempel på hur man kan bygga sitt varumärke.

artemps.se

http://podifort.se

För en klockren och ambitiös webbplats som ger god insikt i hela arbetsprocessen från ax till limpa. Innehållet är intressant, gediget och känns genuint.

podifort.se

http://ufsidan.se

För en snygg och användarvänlig webbplats som bygger på en innovativ idé – att samla och sälja andra UF-företags produkter på en gemensam plattform.

ufsidan.se

http://unikfika.se

För en sockersöt sajt där man enkelt kan beställa fika till kontoret vilket känns helt rätt. Webbplatsen är både personlig, funktionell och snyggt paketerad.

unikfika.se

Nominerade bidrag Teknik

http://www.ardetoppet.se

För en bra och användarvänlig webbtjänst som levererar svar utan krusiduller. Idén att samla öppettider för alla affärer i Sverige är fiffig.

ärdetöppet.se

http://krow.se

För en enkel och välfungerande webbtjänst för den som söker jobb. Med hjälp av öppna data levererar sajten vad den lovar i en minimalistisk stil.

Screen Shot 2015-03-31 at 16.27.55

http://spacenewbie.se

För en genomarbetad webbplats som bygger på ett skickligt tekniskt hantverk och syftar till att sprida kunskap om rymden.

spacenewbie.se

http://swedishempire.se

För en ambitiös och snygg webbplats som illustrerar möjligheterna med webbtekniken och på ett intresseväckande och bra sätt levandegör den svenska stormaktstiden.

swedishempire.se

Nominerade bidrag Tema

http://greenshipofalvik.blogspot.se

För en lekfull temablogg där eleverna med hjälp av "storyfication" på olika sätt lär sig hur de kan skapa en mer miljövänlig vardag.

greenship of alvik

http://grundämnen.se

För en intressant och användbar webbplats som ger det periodiska systemet nytt liv. Idén är skojig och smart och webbplatsen har stor potential att bli en digital lärresurs.

grundämnen.se

http://hundsport2014.se

För en enkel och genomarbetad klassblogg som åskådliggör vardagen på ett hundsportgymnasium. Här finns allt man vill veta om hundar!

hundsport2014.se

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Bloggat om artikeln