Ny webbkurs för dig som vill få stöd i att skapa din pedagogblogg

Idag lanserar vi webbkursen Blogga i ditt yrke som pedagog eller lärare. Det gör att du som vill skapa din pedagogblogg har stöd dygnet runt på webben.

Kursen riktar sig till dig som är lärare och vill blogga. Du lär dig mer om vad Webbpedagog är och hur du kan använda Webbpedagog i ditt arbete som lärare eller pedagog. Kursen är även en introduktion i WordPress. När du har gått kursen vet du vilka fördelar som finns i att blogga som lärare, hur du använder webbpubliceringsverktyget WordPress samt tips på hur du arbetar vidare med din nya webbplats.

Vänta nu, vad är Webbpedagog? Det har jag missat...

Webbpedagog är för dig som är lärare och vill berätta om ditt arbete samtidigt som du lär dig mer om webbpublicering. Du får en egen webbadress, utbildning och möjlighet att dela med dig av det du själv gör samtidigt som du tar del av andra pedagogers material.

Lektioner i kursen

 • Hej och välkommen!
  En introduktion som lyfter skäl till varför du som lärare eller pedagog ska blogga.
 • Registrera dig och skapa en sajt
  Hur du registrerar dig, genomgång av avtal och integritetspolicy samt hur du skapar din sajt.
 • Så här arbetar du med din pedagogsajt
  Hur du i WordPress anpassar din sajt, skapar inlägg, hur sajten kan se ut, information om statistik, hur du anpassar din meny med mera.
 • Så här går du vidare
  Hur du arbetar vidare med din sajt i Webbpedagog.

Gå kursen

Du går kursen på IIS samlingsplats för internetkurser, här: https://kurser.iis.se/kurs/webbpedagog/. Efter avklarad kurs får du ett intyg på dina kunskaper. Kursa lugnt!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.