Nyhetsbrev Webbstjärnan – januari 2013

Hej, Vi på Webbstjärnan har startat vårterminen med att slå rekord och vi är idag över 2080 tävlande lag. Men vi ser fram emot att ta emot än fler anmälningar innan vi stänger årets omgång av Webbstjärnan den 28 februari.

Men till dess uppmanar vi alla som inte startat sitt webbprojekt att sätta igång, kanske har du ännu en idé som du borde sjösätta, eller du kanske kan tipsa dina kollegor om att än finns det möjlighet att använda Webbstjärnans erbjudande om att få en egen webbplats och en fri .se-domän kopplad till den och locka med möjligheten att de kan vinna 20 000 kr.

Anmäl nytt lag »

Skoljante – har du missat bloggserien?

Vi på Webbstjärnan vill också tipsa om vår blogg och alla de tips som vi delar med oss kring lärare och elevers arbete med Internet i skolan. Vi har också en pågående bloggserie kring Skoljante, där ett antal lärare gästbloggat hos oss kring frågan om Skoljante.

 

Gå på workshop – på en plats närmast dig!

Vi vill att så många som möjligt ska komma igång så fram till anmälan stänger arrangerar vi fler workshops än någonsin och genomför workshops för lärare runt om i Sverige. Målet är att så många elever som möjligt tillsammans med sina lärare använder Internet, mer medvetet. Med det målet i fokus arrangerar vi ett antal praktiska workshops i Stockholm, Lund, Skellefteå, Kumla, Göteborg, Boden och Uppsala. De är kostnadsfria och du är hjärtligt välkommen att delta.

Vad får du publicera på webben?

Den 22 januari arrangerar vi också en halvdag i Stockholm kring vilka bilder du får använda på webben, fokus är på vilket material som finns tillgängligt och var samt hur man får använda det tillsammans med sina elever. Vi kommer dessutom följa upp den träffen med en eftermiddag den 27 februari på temat att återanvända och skapa nytt. Då samtalar jag med Johanna Berg (utredare för samordningssekretariat för digitalisering, digitalt bevarande och digitalt tillgängliggörande av kulturarvet – Digisam) och Mathias Klang (docent i informatik vid Högskolan i Borås) kring de juridiska aspekterna på att använda andras och kulturarvsbilder på nätet och i undervisningen.

Alla våra seminarier är gratis och du är hjärtligt välkommen att delta.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.