av Therese Tjernström

Öva att programmera ”offline” tillsammans med dina elever

När Webbstjärnan tillsammans med Karin Nygårds gjorde kursen introducera programmering tillsammans med dina elever, var det naturligt att också skapa ett antal övningar för dig som är pedagog. Dessa övningar är tänkta att användas tillsammans med eleverna för att förstå hur kod och programmering fungerar.

Kursen introducera programmering tillsammans med dina elever handlar om att börja undersök hur kod och programmering fungerar och i några korta filmer går Karin Nygårds, vår allas kod-Karin, igenom begrepp som algoritmer, kod och programmering, blockprogrammering etc. Kursen är en av de mest populära som vi har på Webbstjärnans kursportal, och en anledning är vårt material kring att arbeta med programmering "offline".

I det materialet har vi på Webbstjärnan skapat ett antal övningar som pedagoger kan göra tillsammans med sina elever i ett arbete med att programmera. En övning handlar om att programmera en mänsklig robot, en annan övning handlar om att ta ställning till ett antal påståenden om programmering och sedan göra en termometer-övning.

Övningen nedanför handlar om att testa -algoritmer, och hur de fungerar. Den övningen kan du som pedagog göra på andra plattformar än Googles, Instagrams sökfunktion "personer" hur får eleverna förslag på personer som de ska följa, och vad beror dessa förslag på?

Screen Shot 2015-06-04 at 13.30.05

Kursen Introducera programmering är öppen för alla och som vanligt alldeles kostnadsfri att gå, välkommen!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.