På bloggen Orangotango berättar eleverna om sitt skolarbete

Det är så härligt att ta del av olika webbplatser och olika sätt att arbeta med webben i skolan. På webbplatsen Orangotango berättar eleverna om skolvardagen för klassen gosedjur orangotango. Hela bloggarbetet tycks ha startat med att den 13 januari skrevs ett inlägg "Kan ni hjälpa mig?" där Orangotango ber eleverna i 1a berätta om allt spännande som de gör i klassrummet så att Orangotango sedan kan berätta det för sina gosedjurskompisar.

Jag ser att fröken svarar och säger att de (1a) ska starta på måndag, och sedan berättar eleverna för Orangotango (och mig) om arbetet som sker i skolan. Bland annat får jag reda på att eleverna i 1a har den 17 januari haft stationsarbete på idrotten och arbetat med bokstaven u. Den 22 januari arbetade klassen med vattnets omlopp - och det har visat det genom att dela med sig av sina bilder. Och så fortsätter arbetet.

Jag är lite extra förtjust i Orangotango för den är så konkret i sitt arbete med att berätta om skolvardagen, och eleverna har genom sitt gosedjur en tydlig och närvarande mottagare. Jag hoppas vi får se fler klassbloggar som använder detta sätt att arbete för att göra arbetet med bloggen meningsfullt och kanske lite extra roligt.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.