Så här vinner du Webbstjärnan!

Nu är det tävlingsdags i Webbstjärnan och alla som varit med i Webbstjärnan förut vet hur viktig om-sidan är för att ta sig långt i tävlingen.

Alla lag som deltar i Webbstjärnan behöver ha en om-sida eller en sida som heter om för att ta sig vidare i tävlingen. Innehållet på om-sidan ska vara följande:

  • Ett avsnitt om syfte och mottagare
  • Ett avsnitt om vilka som skapat webbplatsen
  • Ett avsnitt som berättar om hur ni arbetat med upphovsrätten och källor
  • Ett avsnitt som berättar hur ert bidrag kopplas till läroplanen
  • Ett avsnitt som berättar om vad ni lärt er
  • Ett avsnitt som motiverar varför just ert bidrag ska vinna.

Vill man vinna behöver webbplatsen dessutom ha ett gediget innehåll och som använder webben som en del av undervisningen. Bland de vinnande bidragen brukar användningen av webben variera i stort och smått, men det kan handla om samarbetsformer, nytänkande i pedagogik, valet av medieformer, användandet av de öppna resurser som finns på webben. Mitt bästa tips är att kolla in gamla vinnande bidrag.

Avgörande i juryns bedömning är alltid graden av nytänkande, elevernas ålder och kunskapsnivå. Det är viktigt att inse att webben som verktyg i skolarbetet måste tillföra något för att man ska komma långt. På vår sidan om bedömning kan du få än fler ledtrådar kring vad som gör att en sajt vinner Webbstjärnan. Den webbplats som lyckas bäst vinner 20 000 kr och bli korad till årets Webbstjärna.

 

Kommenteringen är stängd för denna artikel.