Digitalt skapande och programmering i undervisningen – hur då?

**FULLBOKAT** Välkommen till IIS heldagsseminarium om digital kompetens -en heldag kring hur du som lärare kan arbeta med digitalt skapande och programmering i undervisningen. **FULLBOKAT**

I sommaren kommer läroplansförändringar som gör att digitalt skapande och programmering får tydligare skrivningar i läroplanen. Vi på IIS bjuder därför in till en heldag kring digitalt kompetens, digitalt skapande och programmering. Det kommer att vara en fullspäckad dag med massor med fantastiska föreläsare och möjligheten att pröva på programmering och 3D-printing och robotbygge, samt att träffa kollegor och få möjlighet att utbyta idéer kring hur arbetet med läroplansförändringarna kan ske i skolan.

Dagen är kostnadsfri. (fullsatt)

Program

8:30-09:00 Välkomstkaffe
09:00 Introduktion och IIS Kristina Alexanderson 15 min
9:15-9:30 Pamela Davidsson (Internet och unga)
9:30-10:15 Katarina Lykken Rüter
10:15-10:30 Fika
10:30- 11:15 Programmering och digitalt skapande Maria Franzen
11:15-12:00 Micke Kring Årstaskolan och digitalt skapande
12-13 Lunch samt förflyttning till Vetenskapens hus
13:00-14:30 workshop 1
14:30-15:00 kaffe
15:00-16:30 workshop 2

Lite praktiska detaljer:

Antalet platser är begränsade så först till kvarn gäller! Vi kommer att vara på IIS nya kontor i Hammarby Sjöstad, Hammarby Kaj 10D, 5 trp. Vi bjuder på lunch så glöm inte att ange om du har någon allergi.

På eftermiddagen erbjuder vi workshops tillsammans med Vetenskapens hus. Vetenskapens Hus är en verksamhet som erbjuder elever i Stockholm stad möjligheten att labba i högskolemiljö. Under vår dag kring digitalt skapande kommer det att erbjudas en workshop kring robotprogrammering. Workshopen är öppen för alla och startar i grundläggande programmering för att ge deltagarna möjlighet att pröva på även lite mer avancerad robotprogrammering av Lego-Mindstorm.

Hos IIS erbjuds workshops kring Java Script-programmering, 3D-programmering, Scratchprogrammering och en workshop i att lära sig podda

Vi har en avgift för de som inte kommer och du bör berätta om du inte kommer - mejla kristina@webbstjarnan.se

** FULLBOKAT**