Workshop – Kom igång med Webbstjärnan (Huddinge 2017-11-01)

I somras förändrades läroplanen med tydligare skrivningar kring digital kompetens. En del av det som Skolverket definierat som digital kompetens är att elever ska kunna få en möjlighet att arbeta med digitala texter, medier och verktyg. Inom ramen för att stärka elevers digitala kompetens kan Webbstjärnan och en webbplats vara ett verktyg.

Webbstjärnans workshop ger dig de nödvändiga kunskaperna du behöver för att komma igång med webbpublicering. Dessutom får du inspiration från andra projekt och tips på hur du kan lägga upp arbetet.

Vi kommer att arbeta med webbpubliceringsverktyget WordPress och du behöver en sajt att arbeta med, som du skapar här hos Webbstjärnan (om du inte redan har en via Webbstjärnan).

 

Praktiska detaljer

Tid: 08.00 - 12.00 den 1 november 2017
Plats: Edboskolan, Kvartettvägen 5-7, 142 63 Trångsund
Material: Ta med en egen dator med trådlöst nätverkskort.
Workshopledare: Joel Bellander

 

Inför workshopen

Vi vill att du ska vara förberedd, för att du ska få ut så mycket som möjligt av workshopen. Därför behöver du göra två saker innan workshopen.

1. Du behöver registrera ett lärarkonto på Webbstjärnan och skapa en webbplats som du ska arbeta med tillsammans med dina elever. Om du ska samarbeta med en kollega behöver bara en av er skapa en webbplats.
2. Gå kursen "Kom igång med Webbstjärnan" för att förbereda dig inför workshopen. Har du inget inlogg på kursportalen kan du registrera dig här eller höra av dig till oss så hjälper vi dig.

 

Fill out my online form.