Skapa en uteblogg, du med!

Nu har vårterminen dragit igång igen, och det är många som står i startgroparna för att göra en webbplats inom ramen för skolarbetet och delta i Webbstjärnan. Är du sugen? Du är hjärtligt välkommen, du och dina elever kan skapa webbplatser ända fram till 28 februari 2017 då vi stänger för nyregistreringar till årets tävling.

Men det finns också massor med webbplatser som redan är igång och där elever skapar skolarbete på webben. Jag har just tittat igenom de tävlande webbplatserna i Webbstjärnan och fastande för Äventyr i förskoleklassen, vilket är en webbplats som eleverna i förskoleklassen i Högåsskolan i Knivsta gör för att dokumentera sitt arbete och presentera dem för föräldrar och andra nyfikna.

Målet med bloggen är att eleverna lär sig använda dator, lärplattor och programvaror, mer kring vad internet är och att synliggöra deras skolarbete och det som eleverna lär sig. Jag tittar på bilder från skolvardagen i skolan och från utelektionerna i olika ämnen och tar del av fantastiska faktafilmer.

Det är roligt att ta del av skolarbete på webben. Gör skolarbete på webben du också!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.