Skapa sidor för mer än om-sidan

På tal om att skapa sidor. När du skapar en ny sajt på Webbstjärnan skapas automatiskt en "om-sida". På den sidan skriver du saker såsom syfte, vilka ni är och varför ni har en webbplats. Här kommer topp tre användningsområden för funktionen ”sidor” som vi har sett hos webbstjärnor!

Sidor, till skillnad från ditt bloggflöde, är statiska. Funktionen används till exempel för en om-sida, kontakt-sida eller liknande.

Topp tre användningsområden hos webbstjärnor

  1. Presentera sig – förutom att presentera sig på om-sidan har vi också sett presentationer för föräldrar, exempelvis http://slojdsalen.se/din-slojdlarare-andreas/. Men det kan också vara presentation av någon form av produkt.
  2. Återkommande skolämnen – ett annat populärt användningsområde är att göra likt http://visttraskfritids.se/veckans-lek/, det vill säga presentera ett ämne som återkommer varje vecka.
  3. Informationsämnen – olika typer av information som är densamma hela tiden, till exempel hur man rapporterar frånvaro. Se http://fbkvalsta.se/franvaro/.

Vid dessa fall har alltså ovanstående webbplatser valt att använda sidor istället för blogginlägg, då informationen är densamma hela tiden.

Hur gör jag?

Vill du också strukturera om och skapa några sidor? Klicka dig vidare till avsnittet ”Skapa sidor” så lär du dig mer.

 

Tveka inte att höra av dig till Webbstjärnans support på vardagar mellan klockan 08:00 - 16:00 vid frågor eller funderingar.
support@webbstjarnan.se
08-4523500

Kommenteringen är stängd för denna artikel.