Slipp alla konstiga kommentarer

Vi får ofta frågan varför det trillar in konstiga, otrevliga och engelska kommentarer samt vem det är som lägger ner tid på att skicka dessa 50 kommentarer inom loppet av några minuter. Vi hjälper dig med att bli kvitt problemet (skräppost).

Det är inga riktiga människor som skickar dessa skräpkommentarer utan det är robotar. Skräppost får du även till din mejlkorg, men där finns oftast ett filter som gör att du inte ser dem. För att undvika skräpkommentarer på din WordPress-sajt använder du tillägget Akismet som följer med som standard när du installerar WordPress.

 

Aktivera tillägget

Klicka på Tillägg > Installerade tillägg och aktivera Akismet. För att aktivera ett tillägg klickar du på Aktivera under tilläggets namn i tilläggslistan.


API-nyckel

Du måste sedan ange en API-nyckel. Du hittar den genom att gå in här https://akismet.com/signup/ och välja att skapa ett WordPress.com-konto (om du redan har ett sådant, tryck då på "I already have a WordPress.com account"). När du väl har loggat in med ditt WordPress.com-konto hos Akismet väljer du "Personal SIGN UP", fyller i dina uppgifter och dra ner reglaget till höger från 36 dollar till 0 under "WHAT IS AKISMET WORTH TO YOU?". Detta gör att tillägget är gratis. När detta är genomfört får du din API-nyckel på e-postadressen du har angivit vid Akismet-registreringen.

När du har hämtat din nyckel går du tillbaka till din WordPress-site och klickar på länken som visas (”ange din Akismet API-nyckel”) och fyller i fältet. Nu kommer Akismet filtrera bort skräpkommentarer.

 

Tips

  • Om du vill att skräpposten ska försvinna automatiskt (istället för att tömma Skräppost manuellt) från Kommentarer > Skräppost går du in på Tillägg > Konfigurera Akisment och bockar i ”Radera automatiskt skräppost för inlägg som är äldre än en månad.”
  • Under Adminpanel > Akismet statistik kan du se information om vad som har filtrerats bort.
  • Titta gärna under Kommentarer > Skräppost ibland för att dubbelkontrollera att Akismet inte har filtrerat bort en riktig kommentar.

Mer information om hur man hanterar tillägg »

 

Kommenteringen är stängd för denna artikel.