Snart stänger anmälan till årets tävling!

Nu är det mindre än en vecka kvar innan vi stänger årets Webbstjärnan och tävlingen börjar, så kom ihåg att anmäla er om ni inte redan har gjort det. Förstapriset som står på spel är 20 000 kronor till klasskassan och att bli korad till årets Webbstjärna.

Den 28 februari stänger vi möjligheten att anmäla sig till den tionde omgången av Webbstjärnans tävling. Därefter har lagen på sig till den 15 mars att göra klart sina bidrag innan gallringen börjar den 16 mars.

Hur vinner man Webbstjärnan?

De grundläggande kraven för att delta i tävlingen är att ha ett innehåll på webbplatsen som är tydligt kopplat till skolarbetet samt en Om-sida som berättar vilka ni är och vad ni har gjort.

Vill ni komma långt i tävlingen så är det viktigt att ha ett gediget innehåll på webbplatsen samt förhålla er till punkterna nedan på er Om-sida.

  • En beskrivning av hur ni förhåller er till upphovsrätten.
  • Webbplatsens koppling till läroplanen.
  • En beskrivning av vad ni lärt er genom att arbeta med webben i skolan.
  • En motivering varför er webbplats ska vinna Webbstjärnan.

Bland de vinnande bidragen brukar användningen av webben variera i stort och smått, men det kan handla om samarbetsformer, nytänkande i pedagogik, valet av medieformer samt användandet av de öppna resurser som finns på webben.

Avgörande i juryns bedömning är alltid graden av nytänkande, elevernas ålder och kunskapsnivå. Det är viktigt att inse att webben som verktyg i skolarbetet måste tillföra något för att man ska komma långt. På vår sida om bedömning finns fler ledtrådar kring vad som gör att en sajt vinner Webbstjärnan.

Tävlingen kommer att gå till på följande sätt:

  • 16 mars - Gallringen startar. Alla tävlande bidrag får ett digitalt diplom.
  • 5 april - Vi publicerar alla bidrag som tagit sig vidare efter den första gallringen, det vill säga alla webbplatser med innehåll och en Om-sida.
  • I slutet av april - Vi publicerar namnen på de bidrag som blivit nominerade av juryn samt bjuder in till prisutdelningen.
  • 18 maj - Prisutdelning på IIS kontor på Hammarby Kaj i Stockholm. Den kommer även att livesändas på Webbstjärnans webbplats.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.