At home av Devin Smith CC BY

Sommarblogg – gör en skoltidning tillsammans med dina elever

Eller varför inte göra en egen tidning som Jimmy Persson (expanderad.se). I Webbstjärnan ser vi både och – tidningar som drivs av en engagerad klass och enskilda entreprenörer som Jimmy Persson.

I ett samtal med Jimmy frågade Kristina på Webbstjärnan hur kan kom på idén och då berättade han att han ville att hans projekt skulle vara på riktigt. ”Min tanke var att jag ska satsa på något som jag vill göra i framtiden, och Webbstjärnan är bra för då slipper skolan stå för webbhotell och domän, jag tog chansen”. Vidare berättar Jimmy att han drömmer om att han en dag ska bli programledare på TV, och att hans förhoppning är att bidrag i Webbstjärnan kommer att sticka ut i konkurrensen som finns i mediebranschen!

Som ovan nämnt finns det fler som arbetar med tidningsformat. Spana in http://arielsnyheter.se/ och http://tidningenstjärnan.se/

Och du kanske är nyfiken på vilka mallar du har möjlighet att välja mellan i nya Webbstjärnan? Här kan du se dem:

http://fragvisa.se/ har använt det tema som ligger till grund för mallen ”Färgglada tidningen”.
- - -

Det här är Webbstjärnans automagiska sommarblogg som publicerar tipsinlägg medan Webbstjärnan har sommarlov. Vi är tillbaka igen den 5e augusti. Vi påminner dig gladeligen!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.