av Kristina Alexanderson

Sommarblogg – programmera Scratch i skolan!

Genom IIS initiativ Barnhack arrangeras programmeringstillfällen för barn. Den som brukar hålla i dessa träffar är Måns Jonasson, webbansvarig på IIS. Men eftersom Måns inte kan träffa alla som vill lära sig Scratch har Webbstjärnan tillsammans med Måns gjort webbkurser kring Scratch.

Vi har lanserat två webbkurser: Programmera Scratch tillsammans med dina elever (del 1) och Programmera Scratch med dina elever (del 2).

Den senare webbkursen bygger vidare på de Scratchkunskaper som du har eller de som du fick i den första kursen. Med Måns som handledare bygger du i den här kursen ett nytt spel - havet är djupt – och i det använder du funktioner som koordinater och kloner. Liksom alla våra andra webbkurser är den kostnadsfri och öppen för alla att delta i.

En annan kurs inom programmering är ”Introducera programmering för dina elever”. Vi fick precis en kommentar om den, som sammanfattar kursen:

bra och enkel introduktion, tydligt vad läroplanen säger och hur vi som lärare kan tänka när vi jobbar med programmering i klassrummet.

Vidare finns även den ämnesövergripande lärarhandledningen ”Lärarhack – Lärarhandledning i programmering för årskurs 1-6 med verktyget Scratch” för dig som vill ha hjälp med hur du praktiskt kan komma igång med programmering bland dina elever och vill få råd om tillvägagångssätt.

Via webben kan du lätt lära dig mer - hoppas vi ses där!
- - -

Det här är Webbstjärnans automagiska sommarblogg som publicerar tipsinlägg medan Webbstjärnan har sommarlov. Vi är tillbaka igen den 5e augusti. Vi påminner dig gladeligen!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.