Tack för att ni gjorde vår Internetdag till en stor succé #iis12

I måndags den 22 oktober genomförde vi på Webbstjärnan vår första Internetdag på temat Internet i skolan - entreprenöriellt lärande. Dagen var en stor succé. Vår sal var fullsatt och stolarna räckte knappt till.

Dagen inleddes med att Isabella Löwengrip gav sitt personliga perspektiv på vad det innebär att försöka vara entreprenör och samtidigt gå i skolan. I skolan lärde hon sig bli entreprenör genom att Googla. Isabella gav perspektiv på hur hon arbetar med bloggen och med alla sina företag. En fantastisk inledning på dagen.

Blondinbella (Internet i skolan) av Linda Svanberg CC (by)

Isabellas föreläsning kom att följas upp av Carl Heath, it-strateg och forskare på Interactive Institute, som pratade om innovativt lärande och med hjälp och stöd av Internet. En inspirerande föreläsning som visade på alla de möjligheter som finns med nätet. Kanske skulle hans föreläsning kunna sammanfattas med orden: det är inte tekniken som sätter gränser för lärandet utan vår fantasi om hur vi kan använda den.

Carl Heath (Internet i skolan) av Linda Svanberg CC (by)

Efter lunch var det en diskussion kring Öppna resurser på nätet och hur dessa kan stötta ett entreprenöriellt lärande. På scenen hade vi Erik Fichtelius VD för UR, Ylva Pettersson styrelseledamot för Wikimedia och Peter Leth skoladviser för Creative Commons Danmark. Deras samtal refererades och sammanfattas förtjänstfullt av Stefan Pålsson på Skolverkets Omvärldsblogg i inlägget "Nya vägar i undervisningen med öppna lärresurser". En gemensam slutsats som de kom överens om var att skolan var på väg, en förändring var på gång.

Öppna resurser (Internet i skolan)av Linda Svanberg CC (by)

Sedan avslutades dagen med en debatt som leddes av direktören för Statens Medieråd Ewa Thorslund som hade titeln: Efter apparaten - blir skolan entreprenöriell då? I panelen satt Johan Grafström (UR), Johan Wahlström (SKL), Pernilla Liljeberg (Mikael Elias Gymnasium), Eva-Lis Siren (Lärarförbundet) och Carl Heath (Interactive Institute). Det var en diskussion som pratade om många intressanta aspekter på lärande och teknik, men om jag får sammanfatta så kom de till sentensen att det krävs mod, att våga överträffa sig själv som pedagog. Att våga vara så som man önskar att ens elever ska vara.

Sedan avslutade jag dagen med att sammanfatta mina intryck, genom en kort presentation, som du kan ta del av på Slideshare, eller här nedanför.

minaintryck #iis12 from Kristina Alexanderson

 

Under dagen hade vi Linda Svanberg som satt längst fram och dokumenterade dagen genom att teckna, och det är hennes teckningar som ligger i denna bloggpost. Vi bambusade även dagen och Isabellas och Carl Heath föreläsning finns här, föreläsningarna om Öppna resurser finns här och debatten om Efter apparaten finns där.

Vi följer upp dagen med korta sammanfattningar från alla dagens föreläsningar så följ det här på bloggen.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Kommentarer

  • Mia Forsberg 26 oktober 2012, kl 20.24

    Vilka JÄTTEFINA BILDER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bloggat om artikeln

  • Workshop hos Webbstjärnan » Nordh med h på slutet
    30 oktober 2012, kl 13.58

    [...] man exempelvis besöka Lindas projekt med kreativa elever, En framgångssaga och, givetvis, se de grymt imponerande illustrationer hon gjorde i samband med temadagen Internet i skolan under [...]