Tävla i Webbstjärnan 2018

Vårterminen har startat och med den närmar sig Webbstjärnans stora tävling, så det är dags för dig och dina elever att göra er webbplats klar för att tävla. I årets omgång av Webbstjärnan är det 648 webbplatser som anmält sig som tävlande men man kan anmäla sig ända fram till den 28 februari. Webbsplatsen måste vara klar för bedömning den 15 mars. Vill ni komma långt i tävlingen är det dags att kolla in kraven i tävlingen.

Den stora lösenordsbytardagen

Har du koll på ditt lösenord? Du vet väl att det är Stora lösenordsbytardagen den 20 januari och vi vill gärna påminna om att det är bra att se över sina lösenord så att de är starka. Det vill säga att de ska vara långa, unika och hemliga.

Vill du arbeta med digital kompetens tillsammans med dina elever?

Vi på IIS håller på att bygga en öppen digital lärresurs för att möta de läroplansändringar som sker hösten 2018 när digital kompetens och programmering skrivs in i läroplanen och du kan hitta lektioner för hela grundskolan på digitala lektioner. Till exempel har vi en enkel lektion för att prata om säkra lösenord tillsammans med eleverna. Kolla in och testa lektionen Säkra lösenord.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.