Webbstjärnans prisutdelning av Fabian Wester CC CC BY

Therese listar sina 10 favoriter i årskurs 4-6 (Webbstjärnan 2014)

Om du inte redan har tittat igenom bidragen hos Webbstjärnan tycker jag att du ska göra det! Jag har smygtittat på fantastiska sajter som drivs av elever och lärare i årskurs 4 – 6, och det här är ett urval av favoriter utan inbördes ordning.

anyone-can-tell

anyone-can-tell.se ska spegla klassens IKT-resa som de gör tillsammans genom att dokumentera vad som händer i deras klassrum. Den innehållsrika Om-sidan ger mig vibbar om att den här sajten har stor potential!

Therese önskar
Jag vill ta del av mer! Jag är bland annat jättenyfiken över hur det går med presstationen.

 

arbetsro
arbetsro.wordpress.com/ är en ämnesövergripande klassblogg fylld till tusen – med hjälp av olika medieformer. De använder text, bild och film. Filmfestival har de också! Dessutom finner vi en komplett Om-sida som värmer mitt internethjärta då innehållet på Om-sidan börjar med ”Vi är med i webbstjärnans tävling för att lära oss att arbeta ännu mer med digitala hjälpmedel och fortsätta att synliggöra vårt lärande.”

Therese önskar
Håll den vid liv! Det är ju helt magiskt att november månad är fylld med hela 51 blogginlägg.

 

ersmarksklubben
ersmarksklubben.se är en sajt av äldre elever riktad till yngre elever då de ska föregå med gott exempel om vad man ska göra på webben. Det jag främst vill lyfta med den här sajten är ”Internetvett” (http://ersmarksklubben.se/?page_id=161) där de tillsammans har kommit överens om vad som gäller när man webbpublicerar på deras sajt.

Therese önskar
Här önskar jag detsamma som första nämnda sajt – jag vill se mer!

 

knappen1
knappen1.se är en slöjdblogg som delar med sig av vad (och hur https://www.youtube.com/watch?v=N4A75NvouRw) de gör under lektionen samt tipsar vidare om vad andra gör inom slöjd och var du kan hitta mer om slöjd. Jag gillar att innehållet känns relevant för elever, lärare samt andra slöjdintresserade besökare.

Therese önskar
Jag vill se elevernas deltagande i att publicera på webben och en komplett Om-sida!

 

mattedaghososs
mattedaghososs.se är en dokumentation av deras mattedagar. Jag tror att många kan inspireras av deras sätt att lära. Jag tycker att det är kalas att de både producerar egen film och lånar andras, för att på så sätt kunna öppna upp klassrummet.

Therese önskar
Det vore pricken över i:et om bloggens kommentarsfält börjar blomma så att bland annat alla mattekluringar har en lösning och så förstås en komplett Om-sida!

 

sandbergskafia
sandbergskafia.wordpress.com är ett bra exempel på hur det lilla kan bli så stort. Med det menar jag att de har ett syfte med sajten och det är att lära sig nya ord, samtidigt som de ger möjlighet att andra också lär sig dessa ord!

Therese önskar
Jag undrar om klassen fortfarande arbetar med att lära sig fler ord? Min största önskan är att Om-sidan kompletteras och att fler videoklipp kommer ut!

 

storktreorna
storktreorna.se
är en klassblogg där jag ser glöden i eleverna! De vill verkligen dela med sig av hur de arbetar genom text, bild och film.

Therese önskar
Jag undrar hur ni förhåller er till upphovsrätten (producerar ni allt material själva?), den pedagogiska kopplingen, vad ni lärt er och om ni vill tävla så är det dags att skriva en motivering!

 


superbrain
superbrain.se
är en matteblogg som har gått ett steg längre. Vad ska man ha tal till? Med den öppna frågan som grund skapar de innehåll på webben. Det kallar jag matematik i verkligheten.

Therese önskar
Jag funderar över vad klassen har lärt sig genom att arbeta så här, hur de förhåller sig till upphovsrätten och den pedagogiska kopplingen. Om de ska komma långt vill jag ha en motivering också! Kanske är vad de har lärt sig en grund till en motivering?

 


slojdstafetten
slojdstafetten.se
är en av mina favoriter då jag gillar när elever och lärare både öppnar sitt egna klassrum (genom att publicera på webben) och samtidigt öppnar klassrummet hos någon annan klass. De ger elever och lärare möjligheten att berätta vad som händer i deras slöjdsalar.

Therese önskar
Jag är nyfiken över var stafettpinnarna är någonstans just nu och jag har önskemål om att de ska vilja tävla, det vill säga kompletterar sin Om-sida.

 

swedentravels
swedentravels.se är ett oerhört ambitiöst projekt! De ska lära känna Sverige genom att visa upp möjliga resrutter. Det är ämnesövergripande och jag tror att de kommer ha väldigt roligt på sin webbresa mot webbresultatet – det vill säga när de börjar skapa innehåll.

Therese önskar
Att de ror detta i land! Det är som sagt ett väldigt ambitiöst projekt och jag tror att de har stor potential till att komma långt.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Bloggat om artikeln

 • Idag har vi firat! | FritidsKlubben
  18 januari 2014, kl 00.44

  [...] berättade den otroligt roliga nyheten att vi skulle bli omnämnda på deras blogg. Se inlägget här. Gänget på Webbstjärnan är riktigt grymma på internetvett och frågar innan dom skriver [...]

 • Idag har vi firat! | FritidsKlubben
  18 januari 2014, kl 00.46

  [...] berättade den otroligt roliga nyheten att vi skulle bli omnämnda på deras blogg. Se inlägget här. Gänget på Webbstjärnan är riktigt grymma på internetvett och frågar innan dom skriver [...]

 • Wow! | Mattedaghososs
  20 januari 2014, kl 20.58

  [...] Titta vad som stod om oss på webbstjärnans sida. [...]