Bia Rask av Daniela Rask

Tydlig grund ger kanonresultat

Bia Rask är en av våra deltagande lärare i tävlingen. Webbplatsen ciccisberattelse.se skulle egentligen användas av en elev men med en kreativ lösning gjorde Bia Rask en plattform för sina egna elever kring webbstjärnan, då eleven slutade på skolan.

Domännamnet tyder på att det ska vara någonting annat på webbplatsen. Hur var det tänkt från början?
Vi jobbade med Webbstjärnan i en klass under höstterminen. En elev slutade och den webbadress hon registrerat för tävlingen blev över. Efter jul bestämde jag mig för att låta en annan klass vara med och tävla också och återanvände adressen som blivit över.

Vad finns på webbplatsen idag?
Jag la instruktionerna för uppgiften på ciccisberattelse.se och skapade en subdomän med WordPressblogg åt var och en av eleverna i klassen.

Hur kom du på att göra det?
Ha, ha… Kanske är det min bakgrund som egen företagare tillsammans med det faktum att man i skolans värld inte direkt badar i pengar som gör att jag försöker se kostnadseffektiva lösningar. Denna gång var det Webbstjärnans pengar som återanvändes, men det är väl trevligt om deras resurser kan få räcka till många!

Hur tycker dina elever att det är att skapa skolarbete på webben? Blir det lättare med ciccisberattelse.se?
Blandade känslor faktiskt. Vi har installerat WAMP-server på deras datorer så de kan använda dem som servrar när de kör lite mer avancerade webbsidor. Många av dem föredrar att köra lokalt, troligen för att jag inte morrar lika högt om de råkar bryta mot upphovsrättslagar och så när webbsidorna inte publiceras. Jobbar vi på webben är det lättare att få dem förstå allvaret i att göra ordentliga jobb och respektera lagar och regler, så jag tycker att det är en stor fördel. Jag tror också att många av dem tycker det är kul att kompisar och familj kan gå in på siten och se vad de gör. Mitt mål är att vi ska lägga ut mer och mer framöver.

Just nu är vi utan webbserver på skolan (en ny är på gång) och då är det guld värt att Webbstjärnan erbjuder plats på webbhotell så att eleverna får använda internet ”på riktigt”! Att sedan kunna locka med vinstchanser är en extra bonus.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.