Uppdatera till senaste versionen av WordPress!

Förra veckan släpptes en ny uppdatering av Wordpress, nämligen version 3.8 (döpt till ”Parker”). Vi går igenom vad som är nytt och hur du gör för att uppdatera.

Förra veckan släpptes en uppdatering av verktyget WordPress. Den nya versionen 3.8, som döptes till ”Parker” efter den amerikanske jazzsaxofonisten Charlie Parker, innehåller några härliga förändringar och fixar. Vi rekommenderar dig som använder WordPress att uppdatera till senaste versionen.

Vad är nytt?

Nytt gränssnitt
Adminpanelen har fått sig en utseendeförändring. Gränssnittet har optimerats för att ladda snabbare och ska fungera lika väl på dator som på mobil och surfplatta. Det blir alltså lättare att jobba med bloggen direkt från webbläsaren på till exempel en Ipad, utan att behöva använda WordPress-appen.

Tema och widgets-hantering
Det har nu blivit ännu enklare att snabbt testa ett nytt tema eller hantera widgets under Utseende > Widgets. Nu kan du till exempel trycka på en widget under ”Tillgängliga widgets” och direkt välja i vilket widgetområde du vill placera den.

Nytt standardtema – Twenty Fourteen
Ett nytt standardtema Twenty Fourteen har släppts. Detta tema har mer magasin- och webbtidningskänsla än sina föregångare (Twenty Ten, Twenty Eleven, Twenty Twelve och Twenty Thirteen). Spana in det här!

Hur uppdaterar jag?

  • Logga in på din webbplats.
  • adminpanel_uppdatering38

  • Längst upp i adminpanelen står det nu att ”Wordpress 3.8 finns tillgängligt! Vänligen uppdatera nu.”. Klicka på ”Vänligen uppdatera nu”.
  • uppdatera_wp38

  • Klicka sedan på den blå knappen där det står ”Uppdatera nu”.
  • WordPress uppdateras, det kan ta några minuter så låt den ladda klart.
  • Klart! Din WordPress-installation är nu uppdaterad och du kan nu ta del av de nya funktionerna.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.