Vägen till webben som pedagogiskt verktyg

Maria Franzén arbetar som grundskollärare på Högåsskolan i Knivsta. För fyra år sedan gjorde hon en pedagogisk kullerbytta och började använda IT i undervisningen. I höst deltar hon i IIS skolsatsning Webbstjärnan för fjärde gången.

Vad är det bästa med terminsstarten?

– Alla nya förväntningar på vad läsåret ska innehålla! Det är en härlig känsla att få fånga upp barnens kunskap och gemensamt bygga vidare på den.

Hur använder du och dina elever internet i skolan?

– Vi använder internet till allt! Vi publicerar skolarbete och dokumenterar hela processer i vår klassblogg. Vi använder även sociala medier som Instagram där eleverna turas om att förmedla skoldagen med bilder. Genom att använda era kanaler når vi en bredare publik.

Vad är det bästa med att vara med i Webbstjärnan?

– Hela konceptet! Från att man får en egen .se-domän till att man får support och kan delta i utbildningar där man får möjlighet att utvecklas som lärare. Webbstjärnan är en satsning på skolan och det är bra att initiativet kommer utifrån.

Vad tycker dina elever om att blogga?

– Att det är spännande att skapa sådant som andra kan se. Ibland tycker de att det är lite jobbigt, men för det mesta att det är jätteroligt! De säger själva att bloggen är ett ställe dit de går för att reflektera över vad de har lärt sig.

Vilka tips har du till andra lärare som vill börja arbeta med webbpublicering?

Gå med i Webbstjärnan så får du en massa hjälp och support! Våga prova dig fram. Börja litet och låt det växa. Ha tålamod med dig själv och ta hjälp av dina elever, de kan jättemycket.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.