Veckans fråga: Varför stödjer Webbstjärnan verktyget WordPress?

Vi vill ha ett internet för alla. Det är en av förklaringarna till varför Webbstjärnan använder verktyget Wordpress i vårt erbjudande om att skapa en .se-webbplats för att publicera skolarbete på webben.

WordPress började som ett bloggsystem, men har utvecklats för att användas som innehållshanteringssystem för alla olika typer av sajter. Därför passar det bra för Webbstjärnan då våra användare skapar allt från klassbloggar till webbshoppar.

För att veta vilken typ av sajt du vill registrera har vi valt att hjälpa till genom att erbjuda möjligheten att aktivera en mall när du registrerar en sajt. Mallarnas syften och möjligheter är olika men det handlar kort och gott om att du får ett färdigt paket. Om du till exempel väljer UF-mallen får du ett tema med webbshopslösning aktiverat och en struktur i form av skapade sidor samt kategorier. Mallen är inte ristad i sten utan efter registreringen kan du ändra temat samt aktivera och inaktivera tillägg. Du kan också lägga till och ta bort kategorier och sidor, precis som vanligt.

Mallen ger dig alltså förutsättningar för att fokusera på kärnan i skolarbetet på webben – det ger dig möjlighet att fokusera på innehållet och inte att lägga ner tid på att till exempel skapa en struktur för din sajt.

Så, för att summera frågan, Webbstjärnan väljer att erbjuda en webbplats i WordPress för att verktyget:

  • stödjer våra värderingar
  • ger dig som lärare och pedagog flera olika möjligheter
  • är open source vilket betyder att alla kan utveckla och använda verktyget utan att behöva betala för licenser.

 

Har du önskemål om vad som ska finnas med i nästa veckans fråga? Skriv en kommentar eller mejla Therese!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.