av Fabian Wester CC CC-BY

Vem ska vinna lärarpriset 2014?

Webbstjärnans lärarpris går till en lärare varje år som under tävlingsåret använt internet i arbetet på ett inspirerande, utvecklande och pedagogiskt vis tillsammans med sina elever. Dags att nominera - kanske kan det vara din lärare, kollega, vän eller rentav du som vinner lärarpriset i Webbstjärnan 2014?

Pristagarna tidigare år har varit följande:

2013 Barbro Cronberg
2012 Pernilla Liljeberg
2011 Deborah Asarnoj
2010 Peter Ellwe
2009 Kristina Alexanderson

Nu är det snart dags igen för juryn att utse en lärare som inom ramen för Webbstjärnans tävling använder internet för att utveckla arbetet i skolan tillsammans med sina elever.

Precis som tidigare år vill vi ha er hjälp med att föreslå lämpliga kandidater. Tipsa oss om lärare som genom Webbstjärnan gör en insats och använder internet i sin undervisning! När du tipsar ska du ange namnet på läraren, som måste tävla i Webbstjärnan, samt en kort motivering. Kanske kan det vara din lärare, kollega, vän eller rentav du som vinner lärarpriset i Webbstjärnan 2014?

Du kan nominera lärare som du tycker gjort en insats i Webbstjärnan fram till den 1:a april 2014. Välkommen in med din nominering!

Nominera genom att skicka ett mejl till support@webbstjarnan.se eller kommentera nedan. Vi tar emot nomineringar fram till den 1:a april.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Kommentarer

 • Es12 6 mars 2014, kl 13.41

  Vi vill nominera vår lärare Ylva Pettersson för att hon låter oss tro på att vi klarar omöjliga saker som att göra en filmresa om världshistorien som läsarna bestämmer över. Ibland har vi tänkt att Ylva inte är riktigt klok just för att hon är så himla klok! :) Vi har inte bara lärt oss mer om våra ämnen än vi hade trott, vi har lärt oss att tro på oss själva och på vårt samhälle och vad vi kan göra tillsammans.

  • David Larsson 25 mars 2014, kl 09.35

   Tack för er nominering. :)

 • Några i E13A 23 mars 2014, kl 14.24

  Vi hoppas att Tommy Sandström vinner lärartävlingen. Han är helt enkelt den bästa läraren som tillsammans med oss skapat den bästa gymnasiebloggen någonsin!!!!

  • Några i E13A 23 mars 2014, kl 14.25

   Vi glömde - bloggen heter så klart http://celsisubloggen.se. Glöm inte bort att rösta på den efter den 1 april.

   • Några i E13A 23 mars 2014, kl 14.41

    Det blir bara fel på datorn: http:celsiusbloggen.se ska det vara :)

    • David Larsson 25 mars 2014, kl 09.34

     Tack för er nominering. :)

 • Maria Eriksson 31 mars 2014, kl 07.19

  Jag vill nominera Linda Eriksson på Bergdalskolan i Borås.
  Linda genomför på ett spännande och roligt sätt, tillsammans med eleverna i år 2, ett arbete i svenska där huvudsyftet för eleverna är att utveckla läs- och skrivförmågor. Lindas projekt tillsammans med eleverna är ett detektivtema, vilket göra arbetet mer spännande.

  I sitt skrivande och skapande använder eleverna digitala medier och visar sitt arbete för föräldrar, kolleger, andra barn och andra som är intresserade. Genom deltagande i webbstjärnan inspirerar och Linda elever och lärare, inte bara på den egna skolan utan även runt om i världen, vilket besöksstatistiken visar, på både bloggen http://bergdalarnasdetektivbyra.se/ och klassens andra blogg, http://bergdalarna.blogspot.se/.

  Innehållet och syftet med temat är väl förankrat i Lgr 11, vilket Linda på ett bra sätt tydliggjort på bloggen och även gjort eleverna medvetna om. .

  • David Larsson 31 mars 2014, kl 10.36

   Tack för din nominering!

 • Linda Starenhed 31 mars 2014, kl 10.52

  Hej!
  Vi vill nominera vår fantastiska kollega Katarina Eriksson, Ma, No, Teknik och Bild lärare i åk 4-6 på Alivksskolan i Luleå. Katarina driver ett Story-line inspirerat projekt med Storyfication som drivkraft som heter "House of Alvik". Katarina arbetar ämnesövergripande och väver dagligen in IKT och internet i sin undervisning. Hon har bla kontakt med en skola i Sthlm där elever ger varandra matteuppgifter att lösa. Eleverna övar matte via Nomp.se, de gör filmer i I-movie, arbetar med sweethome3d, skriver texter, söker information, integrerar text och bild mm. Arbetet dokumenteras i vår blogg http://houseofalvik.blogspot.se

  Katarina är en mycket kompetent pedagog och mycket uppskattad av både elever, lärare och rektor. Vi tycker Katarina förtjänar detta pris eftersom hon är en otrolig inspirationskälla för oss andra kollegor, hon driver skolutveckling och IKT på vår skola och verkar för kollegialt lärande.

  Hälsningar, Linda och Håkan

  • David Larsson 31 mars 2014, kl 13.18

   Tack för er nominering!

 • Juhán Niila Stålka 31 mars 2014, kl 14.40

  Jag nominerar Andreas Nordh för ett enormt engagemang arbete med vår studieresa, hela vår klass är eniga om att vi är evigt tacksamma för allt arbete som han har lagt ner på vår klass. Vi snackar om timmar av planering, googlande, säljande i regnet på alla våra loppisar. Förutom att vara engagerad, är han också trevlig rolig och ett trevligt sällskap till varan klass!

  • Juhán Niila Stålka 31 mars 2014, kl 14.47

   Arbete är utfört på vår sida 9c2.se

   • David Larsson 31 mars 2014, kl 14.49

    Tack för din nominering!

 • Felicia 1 april 2014, kl 19.59

  Jag vill nominera min förra lärare Anne Månsson. För att hon kan verkligen de hon gör och hon lär ut på en jätte bra och roligt sätt. Hon fick mig och min klass att vilja jobba hårt i skolan. Istället för att ge oss massa tråkiga böcker så gjorde hon allt på internet och de visade sig vara mycket bättre i våra betyg. Jag tycker Anne är värd att vinna detta pris för hon är en underbar lärare och hon gjorde min gammal klass som va helt sönder splittrad och stökig klass som man inte trivdes i till en klass där alla blev bästa vänner och som man ville umgås med hela tiden! Som sagt hon är värd detta pris!! Larareanne.se är bloggen ! Rösta på den så är ni alla bäst !

  • David Larsson 2 april 2014, kl 08.24

   Tack för din nominering!