”Vi hoppas andra ettor vill titta”

Det är fortfarande augusti och sommarvärmen gör ett sista (?) ryck men Webbstjärnan har haft öppet i två veckor och många har redan kommit igång med sina webbplatser och bloggar. Kajsa Källsen Bernhardssons ettor bloggar om sin skolvardag på www.hammarbyskolan07.se.

Kajsa Källsen Bernhardsson arbetar på Hammarbyskolan i Västerås. Hon jobbar som klasslärare i en etta på 60 procent och resten av tiden som IKT-mentor för kommunens alla skolor med inriktning på årskurserna f-5.

Vad har du tänkt med er sajt? 

Jag och mina kollegor Lotta Helsing och Hanna Gerdin har tänkt att sajten ska vara ett fönster in i vårt klassrum för föräldrarna. Vi kommer också att använda bloggen för att informera om läxor och annat. Vi vill ge eleverna en möjlighet att få publicera sina arbeten för verkliga mottagare och hoppas att andra ettor vill titta på vad vi gör.

På vilket sätt kommer eleverna att arbeta med er sajt?

De kommer att få ta del av olika läxor och uppgifter och självklart skapa själva på bloggen. Vi har precis börjat men vi ser stora möjligheter i att arbeta med så unga elever och de kommer att få skriva på sina ipad och publicera på bloggen. De kommer att kunna filma och spela in ljud som de kan publicera, till exempel ramsor de lär sig utantill och bilder de gör. Då kan vi lärare också passa på att introducera upphovsrätt på nätet (det gillar Webbstjärnan!) när det gäller bilder. Det är mycket lättare att prata om det när det är på riktigt.

Hur hittade ni till Webbstjärnan?

Lotta Helsin och jag hittade Webbstjärnan för flera år sedan när vi startade en blogg på wordpress.com och fick höra av en annan lärare om tävlingen, då flyttade vi in hos er! Sedan dess har vi haft olika lag anmälda och vi stormtrivs!

Eftersom ni varit med i Webbstjärnan tidigare, vad fick er att delta ett år till?

Vi uppskattar helheten. Att ni har en grym support, webbutbildningar man kan gå i till exempel WordPress, instruktionsfilmer om upphovsrätt och annat, och att det bor så många andra på samma hotell som man kan få inspiration från!

Screen Shot 2014-08-28 at 15.29.29

Ett utdrag från http://hammarbyskolan07.se:s Om-sida

Tack Kajsa för din medverkan!

Här hittar du Kajsas och hennes elevers blogg.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.