göteborgsuddenbripen av Micael Carlsson CC Copyright

Vi lär av att lära andra!

Jag heter Britt-Marie Eriksson och arbetar som frisörlärare på Nobelgymnasiet i Karlstad. Första dagen på vårterminen 2012 började med en studiedag,: ”Analoga möten & digitala verktyg”, för alla gymnasielärare i Karlstad kommun.

Förmiddagen bestod av workshops där jag höll i en utav alla som fanns att välja på, den hette Hela världen ser vad vi gör i skolan och handlade om att blogga med elever. Jag pratade om varför jag/vi bloggar och om hur stor hjälp jag har haft utav Webbstjärnan.

Jag bloggar tillsammans med vår frisör 1:a, bloggen handlar om vad vi gör på frisörlektioner och heter Wannabehair.  Min tanke med bloggande är att eleverna ska få visa upp vad de ”lär sig” i skolan, visa upp sina kunskaper, hela världen ska kunna se vad de gör… Under vårterminen kommer vi att göra små introduktionsfilmer utav de moment som vi har gått igenom, på så sätt kommer eleverna inte bara att ”lära sig” momenten utan de kommer att få ”lära” andra.

Att berätta om vår blogg för andra lärare, försöka inspirera dem till att också börja blogga och att berätta om Webbstjärnan var väldigt givande. Dagen gav mig många tankar och nya idéer, detta bevisar ännu en gång vad hur viktigt det är att få visa vad man ”lärt sig” för andra! Vi lär av att lära andra och bloggen är ett utmärkt verktyg för detta.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.