Vi på Webbstjärnan längtar efter hösten

Vi hoppas att du njuter av sommaren och sommarlovet, för det är du värd! Vi på Webbstjärnan njuter också av sommaren, men samtidigt längtar vi lite efter hösten och allt skolarbete som ska ske inom ramen för Webbstjärnan i höst. Vi vill i alla fall berätta om några av de nyheter som kommer att gälla i höst.

Webbstjärnan öppnar igen den 9 augusti och då kommer du kunna återanmäla webbplatser som du ska fortsätta att arbeta med tillsammans med elever. När du loggar in kommer du kunna välja om du vill vara med ett år till eller inte. Det har aldrig varit enklare att vara med i Webbstjärnan ett år till. Vill du bli påmind om när vi öppnar så kan du anmäla dig här.

En annan stor nyhet är att vi på Webbstjärnan har bestämt oss för att satsa än mer på pedagoger och kommer i höst att öppna en ny tjänst som ger pedagoger möjligheten att skapa webbplatser för att blogga om sitt arbete, sina intressen eller något helt annat. Via tjänsten webbpedagog.se kan du registera en webbplats, med valfritt ledig .se-adress, och det kostar inget det första året. Vill du få en påminnelse om när vi öppnar tjänsten så anmäler du dig här.

En viktig del av Webbstjärnans arbete med att ge pedagoger stöd i vardagen är våra kurser och i höst kommer det flera nya kurser för dig som är pedagog, bland annat kommer IIS att lansera en ny kurs kring nätmobbning i augusti.

Nyheter kring tävlingen...

En annan nyhet som kommer att gälla från i höst är att det bara är webbplatser som ligger på Webbstjärnans portal, som kommer att kunna tävla. Vill du tävla tillsammans med dina elever anmäler du det på www.webbstjarnan.nu när du registerar din webbplats. Vill du tävla med en webbplats som varit med tidigare så anmäler du det till oss på supporten.

En till nyhet när det kommer till tävlingen är att vi har nya tävlingskategorier som bättre ska avspegla innehållet i Webbstjärnan. De flesta kommer att vara specialpriser för att vi ska kunna lyfta goda exempel som bygger på de värden som Webbstjärnan och IIS står för. Det handlar om samarbete, multimediala arbetssätt, pedagogiskt tänk med hjälp av webben, användandet och skapandet av öppna resurser etc.

Glöm nu inte att Webbstjärnan öppnar igen den 9 augusti och då kan du skapa en ny sajt/eller återanmäla en tidigare sajt för skolarbetet som du ska göra tillsammans med dina elever på webben. Supporten har öppet hela sommaren och nås enklast via support@webbstjarnan.se

Kommenteringen är stängd för denna artikel.