Viktigt om Webbstjärnans uppdatering – så här gör du

Vi på Webbstjärnan vill hälsa dig välkommen åter, och berätta lite kort om de nyheter som du kommer att möta i nya Webbstjärnan. Under sommaren har Webbstjärnan uppgraderats för att det ska vara ännu enklare att skapa skolarbete på webben. Du som har varit med tidigare kommer att mötas av några nyheter.

Börja med att begära nytt lösenord

Först måste du begära ett nytt lösenord och det gör du genom att klicka in och begära ett nytt lösenord. Användarnamnet är detsamma som du har haft på webbstjarnan.se när du registrerade webbplatser.

Börja med en ny webbplats?

Om du vill skapa en ny webbplats i Webbstjärnan, för att du har en ny idé, ny klass eller för arbetslaget har ett nytt projekt då loggar du in med dina användaruppgifter på www.webbstjarnan.nu och klickar på knappen som heter "Skapa sajt" och då kommer du få en ny webbplats på portalen med valfri ledig .se-adress, installerad WordPress och valfri mall som du valt vi registrering.

Vill du återanmäla en gammal webbplats (WordPress)? OBS! Återanmälan stänger 31 augusti 2015.

För det första så kan du bara återanmäla webbplatser som du själv står som ansvarig för, där du registrerat domänen, och webbplatsen. Vill fortsätta med en ”gammal” webbplats loggar du in och klickar på den blå knappen "Återanmäl din webbplats" (glöm inte att hämta ett nytt lösenord, se ovan "Börja med att begära nytt lösenord). Därefter kan vi flytta innehållet och domänen till Webbstjärnans portal.

När du väl fått flyttat din webbplats är det enkelt, du loggar bara in på www.webbstjarnan.nu/wp-admin och får tillgång till alla dina webbplatser genom att gå på fliken ”mina webbplatser”. Du behöver aldrig logga in på olika konton och vi på supporten kan hjälpa dig direkt om du kör fast.

Nu är du redo att arbeta vidare med din webbplats!

Här hittar du guider för dig i Webbstjärnan och glöm inte att använda resurser som finns på kursportalen. Kom igång med Webbstjärnan-kursen passar perfekt just nu.

"Jag har inte en WordPress-sajt men vill fortsätta tävla ändå! Hur gör jag?"
Du kan självklart vara med i Webbstjärnangänget och tävla. Vidare kan du drifta din egen webbplats på eget webbhotell och domännamn om du önskar en sån teknisk lösning. Webbstjärnan erbjuder idag möjlighet om att ha din sajt (eller flera) på en portal. Nyheter med portalen är att du kan välja en färdig mall (ett färdigt paket med en viss struktur) vid nyregistrering, du behöver endast ett inlogg till alla webbplatser (helt galet bra!) och du behöver inte längre tänka på sånt som uppdateringar, skräppost och andra tråkiga tekniska prylar för det sköter Webbstjärnan.

Så än en gång varmt välkommen till Webbstjärnan.

Kristina och Therese!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.